Yöneticilere ücret ödenmesi
merhabalar,
Ben 400 konuttan oluşan bir sitede ikamet eden bir evsahibiyim. Site yönetim işlerini düzenleyen bir yönetim planı var. Site, bu yönetim planına uygun olarak yönetilmek zorunda.
Benim öğrenmek istediğim, yönetim planında olmamasına rağmen, denetim kurulu üyelerine ve kat malikleri kurulu başkanına aylık ödeme yapılabilir mi? Bunlara ödeme yapılacağına ilişkin olarak yönetim planında hiç bir hüküm yok. 634 sayılı kanun'da da yok. Ancak kat maliklerinin çoğunluğunu buna rağmen bu yönde karar alıp uygulayabilir mi?
Re: Yöneticilere ücret ödenmesi
Yöneticinin ücret talep edebilme hakkı yasada açıkça belirtilmiş. Ancak dediğiniz gibi denetçi-denetim kurulunun ücret hakkına dair bir yasal düzenleme mevcut değil. Ancak kişisel kanaatim kat malikleri kurulunun bu yönde bir karar alabileceği yönünde. Ancak bu hususta yasal bir düzenleme mevcut olmadığı için, bu, dava konusu da yapılabilir.
MADDE 40 - Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.
Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden istiyebilir. Yönetici, yönetim plânında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tâyin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir.
Re: Yöneticilere ücret ödenmesi
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Yöneticinin ücret talep edebilme hakkı yasada açıkça belirtilmiş. Ancak dediğiniz gibi denetçi-denetim kurulunun ücret hakkına dair bir yasal düzenleme mevcut değil. Ancak kişisel kanaatim kat malikleri kurulunun bu yönde bir karar alabileceği yönünde. Ancak bu hususta yasal bir düzenleme mevcut olmadığı için, bu, dava konusu da yapılabilir.
MADDE 40 - Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.
Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden istiyebilir. Yönetici, yönetim plânında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tâyin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.