Kredi ve Kredi kartı borçları
Babam SSK da çalışan bir devlet memuru.8 ayrı bankaya kredi kartı borcu var.Yakın zamanda yasal işleme geçilicek.Biri maaşından kesilen 3ayrı bankayada kredi borcu var.Annem ve babam 1 ay önce boşandılar,annem babamdan 300 ytl nafaka alıcak.Şimdi babamın ikametgahı hala bizim evde gözüküyor.Bu durumda bizim evimize icra gelirse ne yapmalıyız...?Ayrıca 2 kredi kartından babam anneme ek kart çıkartmış,birini annem zamanında kullanmış ama diğerini hiç kullanmamış.Bu ek kartlar için anneme ne yapabilirler..? zaten tek geçim kaynağı artık babamdan alacağı nafakası.Annemin ve babamın hiçbir mal varlığı yok.Bankalar babama ne gibi bir yasal işlem uygulayacak..? ,çünkü zaten maaşının bir kısmı aldığı krediye kesiliyor birde anneme nafaka vericek fazla birşey kalmıyor bundan sonra bankalar nasıl bir yol izleyebilir....?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim......
Re: Kredi ve Kredi kartı borçları
Bu sorular, önceden cevaplanmış olup; lütfen arama yapınız.
Mehmet Bey,konuyla ilgili forumdaki yazıların hepsini okudum.Gerçekten çok iyi bilgiler edindim ama bir türlü bizimle ilgili olan bilgileri toparlayamadım.Birde sizden ayrıntılı olarak bilgi almak istedim ,yardımcı olursanız çok sevinirim benim için çok önemli.Teşekkürler.....
Alıntı:
meyra80 rumuzlu üyeden alıntı
Babam SSK da çalışan bir devlet memuru.8 ayrı bankaya kredi kartı borcu var.Yakın zamanda yasal işleme geçilicek.Biri maaşından kesilen 3ayrı bankayada kredi borcu var.Annem ve babam 1 ay önce boşandılar,annem babamdan 300 ytl nafaka alıcak.Şimdi babamın ikametgahı hala bizim evde gözüküyor.Bu durumda bizim evimize icra gelirse ne yapmalıyız...?
Borçlu birinin evine hacze gelinmesi hali binlerce kez yazıldı çizildi. Borç ödenmez ise icra takibi yapıldığı takip kesinleşince borçlunun mal varlıklarına haciz uygulanacağı belirtildi. Nelerin haczedilip nelerin haczedilemeyeceği, bu itirazların nasıl yapılacağı anlatıldı. Özetlemek gerekirse hacze gelindiğinde borçluya ait olmayan bir malın haczedilmesi istenirse borçluya ait olmadığı itirazında bulunulup tutanağa yazdırılılacak (istihkak iddiası) duruma göre alacaklının veya üçüncü kişinin istihkak davası açması lazım. Bunlar yazıldı bulumamamış olmanız imkansız
Alıntı:
Ayrıca 2 kredi kartından babam anneme ek kart çıkartmış,birini annem zamanında kullanmış ama diğerini hiç kullanmamış.Bu ek kartlar için anneme ne yapabilirler..? zaten tek geçim kaynağı artık babamdan alacağı nafakası
Ek kart hamilinin sorumluluğu ile ilgili çok ayrıntılı bölümler var sitemizde Borçlu olması halinde ne yapılabileceği de. Özetle ek kart hamili kendi yaptığı harcamalardan sorumlu ve ödemesi gerekiyor. Ödenmez ise mal varlıkları üzerinde haciz uygulanabilir. Nafaka ile ilgili olarak nelerin haczedilediği ile ilgili forumlarda bahsi geçer
Borçlunun «ilâma dayanarak» aldığı nafakalar hiç haczedilemediği halde, «ilâma dayanmayarak» aldığı nafakalar kısmen haczedilebilir. Çünkü, ilâma dayanan nafaka, gerçekte borçlunun geçimi için zorunlu olan gereksinmeler dikkate alınarak takdir olunmuştur. Bu nedenle, mahkemece takdir olunan bu paranın mutlaka alacaklının eline geçmesi şarttır.
Alıntı:
.Annemin ve babamın hiçbir mal varlığı yok.Bankalar babama ne gibi bir yasal işlem uygulayacak..? ,çünkü zaten maaşının bir kısmı aldığı krediye kesiliyor birde anneme nafaka vericek fazla birşey kalmıyor bundan sonra bankalar nasıl bir yol izleyebilir....?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim......
Sonuç olarak forumları biraz daha araştırıyoruz.
Teşekkür ederim TAYFUN BEY, sizden duymak daha iyi anlamamı sağlıyor.Ampulu değiştirdim.