Eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz. Kendisi bir bankanın -ek olmayan- kredi kartını kullanmakta idi. Ancak, ne hikmetse bu kartın borcundan dolayı bana icra tebligatı geldi. Buna itiraz edebilme şansım var mıdır?
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Printable View
Eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz. Kendisi bir bankanın -ek olmayan- kredi kartını kullanmakta idi. Ancak, ne hikmetse bu kartın borcundan dolayı bana icra tebligatı geldi. Buna itiraz edebilme şansım var mıdır?
Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın Bdiktepe;
Eşinizin kullanmakta olduğu kredi kartı eşinizin kendisine ait bir kart mı?
Eğer ilk soruya cevabınız evet ise eşiniz bu kartı alırken siz kefil oldunuz ?
İkinci soruya cevabınız evet ise sözleşmenin imzalandığı tarihi hatırlıyor musunuz ?
Birinci soruya cevabınız evet ikinci soruya cevabınız hayır ise ve size gönderilen ödeme emrinde sizin isminiz yazıyor ise itiraz etmelisiniz.
İlk iki soruya da cevabınız evet ise, 3. soruya cevabınız 01.01.2002 tarihinden önceki bir tarih ise ve ödeme emrinde sizin isminiz yazıyor ise o tarihte yürürlükte bulunan Medeni Kanun hükmülerine göre kadının eşine kefaleti hakim oanayına tabi olduğundan ( onay alınmamışı ise ) yine itiraz ediniz.
İlk iki soruya cevabınız evet ise ve 3. soruya cevabınız 01.01.2002 tarihinden sonraki bir tarih ise dosyanızın daha ayrıntılı bir şekilde incelenerek sözleşme tarihindeki kredi limitinin kontrol edilmesi ve hakkınızda girişilen icra takibinde bu miktar ve buna ait faiz ve diğer masrafların fazlası istenmiş ise yine itiraz ediniz.
Daha bir kaç ihtimal daha var ama sizin cevabınıza göre yardımcı olmaya devam edebiliriz.
Saygılarımla
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Kredi kartı, eşime ait bir kart ve kefil olmadım.
Malumunuz olduğu üzere bir zamanlar bankalar, sokak ortalarında, kaldırımlarda kredi kartı kampanyası yapıyorlardı. Eşim de böyle bir kampanyadan almış.
Formu dolduruken de (muhtemelen kefil bölümüne) benim bilgilerimi yazmış. Ama benim imzamı atmadığını söylüyor.
Gelen tebligat zarfında üstte eşimin, altta da benim ismim var.
Sözleşmede imzanız yok ise yasal 7 günlük süre zarfında itiraz eder iseniz herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum
ödeme emrinde borçul olarak siz varsanız itiraz edin değilse tebligatı iade edin
Sayın Eyilik,
Kredi kartlarına olan borçlarımdan dolayı maaşımın 1/4'ü ile ikramiye ve yan ödemelerimin tamamı haciz altında idi. Ankara 14. İcra Hukuk Mahkemesinde açtığım dava sonucu maaşımın ve ikramiyemin 1/4'ünün haczine karar verildi. Sormak istediğim şu:
Bu şekilde bekleyen iki icra dosyası daha var. Onlara da aynı şekilde dava açmam gerekir mi? Yoksa, ilgili icra müdürlüğüne bu kararı ibraz etmem yeterli olur mu?
Teşekkürler.
Açmanız gerekir
Merhaba, Ben uzun zamandır eşimle ayrı yaşamaktayım. Annemin evinde, annem ve 2 çocuğumla oturuyoruz. Yasal ikametgahımda burası. Yalnız eşim çocukları görmek için ara sıra gelir ve çocukların hatrı için bazende kalır ama düzenli olarak bizimle hiç yaşamaz. Kendisi bir bankadan kredi kartı çıkarttırmış ve adres olarakta benim annemin adresini yani yaşamakta olduğumuz evi göstermiş. Kendisi işsiz ve hiçbir geliri yok. Borcunu ödemiycektir, bu durumda annemin evine haciz gelir mi ? Ev annemin üstüne, eşyalarda ona ait hepsi babamdan kalma. Tebligat, haciz gelcek olursa biz ne yapmalıyız ? Ben eşimin borcundan sorumlu tutulabilir miyim ? Bu arada eşimin ikametgahı başka bir ilçede bulunuyor. Tşk.eder, iyi günler dilerim.