-
Soyadı değiştirmek
Sorumun yanıtını burada bulacağımı düşündüğüm için sizden yardımcı olmanızı istiyorum.
Soyadımı değiştirmek istiyorum fakat geçerli bi sebep olması gerektiğini yazılardan okudum.Soyadım " Tosun " . İş başvurusu sırasında veya herhangi bir yerde duyulduğunda veya karşılandığında gerçekten ağır laflar ve alaya alınma ile karşılaşıyorum.
Annem ile babam 12 yıl önce ayrıldılar ve şimdi annem başkası ile evli.Mahkeme o zmn beni anneme vermiş.Şimdi ise evli ve soyadı değişti.Bu soyadla butun bir ailede sadece ben varım ve gerçekten rahatsızlık duyuyorum.
Sorum şu ;
Şimdiki üvey babam beni kendi saoyadına alsa mı daha kolay olur, yoksa benim kendi başvuru yapıp soyadımı istediğim yonde değiştirmem mi daha kolay olur.
Teşekkür ederim.
-
Re: Soyadi DeĞİŞtİrmek
Kendiniz başvurup; soy isminizin sizde ağır ruhsal etkıler yarattıgını; bundan dolayı tacize varan boyutlarda rahatsız edildiğinizi belirtin.
Üvey babanızın soyisim vermesi olmaz bu işlemin adı evlat edinmedir.
Bu şekilde üvey babanızın soıy ismini alabilirisniz.
-
Re: Soyadı değiştirmek
yanıt için teşekkür ederim..Sizce hangisi daha kolay olur.Daha çabuk sürede gerçekleşir?
-
Re: Soyadı değiştirmek
Cevap verilmiş, dikkatle okuyun:
"Kendiniz başvurup; soy isminizin sizde ağır ruhsal etkıler yarattıgını; bundan dolayı tacize varan boyutlarda rahatsız edildiğinizi belirtin."
Yani üvey babanızı işin içine katmadan onun soyadını veya başka bir soyadını almak en kolayı.