SSK'lı iken hastalandım ve şuan çalışamıyorum
1963 doğumluyum ve 1998 yılında ssklı olarak özel bir firmada işe başladım henüz üç ay çalışmışken MS (Multipl Skleroz) hastalığına yakalandım ve işten ayrılarak çalışamayacak duruma geldim şuan %94 özürlüyüm ve tekerlekli sandalyeye bağımlı ve iş göremez durumdayım hicbir güvencem yok oğlum memur ve onun güvencesinden yararlanıyorum, üstüme kayıtlı bir evim var ve bu nedenlerle devletin verdiği özürlü maaşınıda alamıyorum...
benim sormak istediğim 1998 yılında olan ssk girişimle ssk üzerinden herhangi bir haktan yararlanabilirmiyim, ssk primlerimi geriye dönük bu durumlarımdan dolayı ödeyip emekli olma imkanım var mı.
Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Re: Ssk'lı iken hastalandım ve şuan çalışamıyorum
1998 yılında başlayan ve 3 ay süren sigortalılık çalışmanız nedeniyle şu anda SSK'dan emekli aylığı veya sağlık yardımı gibi bir hak elde etmeniz mümkün değildir.Sigortalılık süreniz 1080 günden az olması nedeniyle isteeğ bağlı sigortaya da devam edemezsiniz. Ancak, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girerse, isteğe bağlı sigortaya prim ödeyerek, başka birinin sürekli bakımına muhtaç olanların malul aylığı için gerecek olan 900 gün prim ödeme şartını tamamladıktan sonra, (askerlik yapmış iseniz bu süreyi borçlanıp primini öderseniz, askerlik süreniz sigortalılık sürenize eklenir) maluliyet aylığı talebinde bulunabilirsiniz. Malul sayılmakla birlikte başka birinin sürekli olarak bakımına muhtaç olmamanız halinde ise, prim ödeme gün sayınızı 1800 güne tamamlamanız gerekecektir.