Re: İşyerime giremiyorum !
Elektrik ve su borcunuzu ödeyebilirsiniz :)
Bu arada ev sahibi dediğiniz dükkan sahibi mi, ev sahibi mi?
elektrik su borcu dükkana mı eve mi ait?
Elektrik ve su borcunuz nasıl olsa sizden faiziyle tahsil edilecek, bir de mülk sahibinizle uğraşırken ekstra para harcamanıza gerek yok.
Ev sahibi = Dükkan Sahibi :)
Su ve elektrik borcu dükkana ait. Ancak iki sözleşme de firmam adına yapılmış durumda. Yani dükkan sahibinin ilgi borçlara ilişkin herhangi bir kanuni sorumluluğu yok.
Benim merak ettiğim; benim dükkanımdaki mallarımı alabilmek için ne yapmam gerektiği?
Yani zor mu kullanayım? Karakoldan yardım mı alayım? Savcılığa durum hakkında suç duyurusumu yapayım vsvsvs?
Gerçekten çok zor durumdayım ve bu problemi kanuni sınırlar içerisinde mümkün olan en kısa zamanda halletmek istiyorum. Ancak, kiraladığım dükkanını ve içerisindeki mallarımın bu şekilde kanunsuzca benim tasarrufumdan çıkartılmasını da kabul etmek çok ama çok zor.
Siz işyerini kiralamış olmakla, orasının kullanma hakkını almış oluyorsunuz. Kiralyanın yaptığı suç. Vakit kaybetmeden en yakın karakola başvurun ve kiralayanı şikayet edin. Kilidi kırıp girebilirsiniz bir sakıncası yok
Dükkan sahibinin elektrik ve su borçlarıyla ilgili kanuni sorumluluğu olmadığı doğru değil. Mülk sahibi de bu gibi borçlar için müteselsil kefil. Hatta mesela aldığınız bir mülkte eski sahibi veya kiracısının bıraktığı bir borç varsa bunları ödemeden yeniden açtırmanız pek mümkün görünmüyor.
Dükkan sahibi girişi zincirleyerek ve ticaretinize engel olarak hukuksuz bir iş yapmış. Ama sizin veya şirketinizin elektrik su borcunu ödememiş olması bir kötü niyet göstergesidir. Doğru değil, ama doğru bile olsa, bu benim borcum, mülk sahibini ilgilendirmez, savunması iyi niyetle bağdaşmaz.
Kiranızı ödemekte bir sorun yaşamadığınızı varsayıyorum, bu durumda bundan çok daha az olması gereken elektrik ve su borcunuzu ödememenizin makul bir açıklamasını göremiyorum. Olayın en kestirme yolu bu borcun ödenmesi. Diğer yöntemler gerilimi arttıracaktır.