Avukatlik Ve Mahkeme Staji Hakkinda.
Merhabalar,site içinde özel bölümler yapılmış ancak üye olmamam sebebiyle bende bilgili arkadaşlarıma bu formda mahkeme stajı ve avukatlık stajı başlangıcı hakkında soru sorucam..
hukuk fakültesinde son sınıf bittikten sonra avukatlık stajı için ilk olarak nerelere ve nezaman başvuru yapılıyor..okul eylül ayında bitse mahkeme stajını kaçırma durumu sözkonusumu,yoksa bitirince herhangi bir zamanda başvuru yapılıyormu?
kısacası okul bitince avukatlık stajı için izlememiz gereken aşamalar neler,ne gibi durumlarla karşı karşıyayız,staja başlayan arkadaşlarım bilgilerini payaşırlarsa çok sevinirim..saygılarımla.
Re: Avukatlik Ve Mahkeme Staji Hakkinda.
emrah yavuzcan arkadaşım unvanındanda anlaşılacağı üzere staj yapmaktasın,burda stajer olarak görebildiğim sensin:)..bilgilerini okul sonrası dönemini bizlerle paylaşırsan sevinirim..yada staj yapmakta olan diğer arkadaşlarımın katılımını rica ediyorum.kolaylıklar dilerim.
Ben cevap versem olur mu?:)
tabikide çok mutlu olurum.:)
Alıntı:
marmara_2 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,site içinde özel bölümler yapılmış ancak üye olmamam sebebiyle bende bilgili arkadaşlarıma bu formda mahkeme stajı ve avukatlık stajı başlangıcı hakkında soru sorucam..
hukuk fakültesinde son sınıf bittikten sonra avukatlık stajı için ilk olarak nerelere ve nezaman başvuru yapılıyor..okul eylül ayında bitse mahkeme stajını kaçırma durumu sözkonusumu,yoksa bitirince herhangi bir zamanda başvuru yapılıyormu?
kısacası okul bitince avukatlık stajı için izlememiz gereken aşamalar neler,ne gibi durumlarla karşı karşıyayız,staja başlayan arkadaşlarım bilgilerini payaşırlarsa çok sevinirim..saygılarımla.
Son sınıfı bitirdiniz diplomanızı aldınız ve artık ne yapacaksınız.
Staj yapacağınız ilin barosuna başvurmanız gereklidir. Burada sizi yapmanız gerekenlerin yazılı olduğu bir liste verilir. eksik evrakları tamamlamlı ve harçları yatırırsınız.
Daha sonra baronuz sizi adliye stajınıza başlamız için adalet komisyonuna yönlendirir. Orada adınıza bir takip kartı hazırlanır ve ilk olarak Cumhuriyet Savcılığı ile staj başlar. 15 ve 30 günlük periyotlarla 6 ayınızı tüm mahkemelerde hazır bulunarak tamamlarsınız. Her mahkeme sonunda o mahkemnin hakimi sizi değerlendirecektir.
Mezun olduğunuz tarih veya ay hiçbirşeyi kaçırtmaz size meraklanmayın. Paşa gönlünüz ne zaman isterse başlayabilirisniz.
Kişisel tavsiyem; adliye stajının iyi geçirilmesi. Avukat yanına gitmek için cok acele etmemeniz. Ve orada gördüğünüz her evakı okumanızdır. Yani esas numarası ne demek, karar defterinde neye bakılır. Müzekerre nedir?
Mahkemeye hitaben yazılan dilekçelerde üslup ile hakimlerin yazdırdıkları müzekkereler deki farklar.
Kalem personeli size kırtasiye işi yaptıracak ve ses cıkaramayacaksınzı belki ama üzerinde yazı olan herşeyi okuyun.
Duruşmalarıda iyi takip edin.
derim ben...
sizi bulmuşken bikaç sorum daha olacak:) istanbulda okumaktayım,istanbulda misafir olarak ikametgahım var,istanbulda staj yapma imkanım varmı,ailem farklı bir şehirde yaşıyor yani asıl ikametgahım farklı bir şehirde ancak dediğim gibi misafir olarak ikametgahım var..istanbulda staj yapma konusunda problem olurmu?istanbul barosuna mail atmama rağmen cevap alamadım:(
birde hangi baroya kayıtlı olmamız ne açıdan fark yaratıyor.örneğin istanbulda staj yapsam ve istanbul barosuna kaydolsam dava bakma açısından mı bir durum sözkonusu olacak yada üye aidatı açısından mı hangi baroya kayıtlı olmamız önemli..ben tekrardan örneğin A şehrinin barosuna kayıtlıyken,B şehrinde büro açabilirmiyim yada bi avukatın yanında çalışabilirmiyim..avukatlık kanunu ve yönetmeliklerini okumama rağmen hala konuya hakim olamamış durumdayım ve takdir edersinizki ailemin olduğu yer farklı ,okuduğum yer farklı olunca bu çelişki ve tedirginliği yaşıyorum ve bir avukatın yanında çalışma fırsatımda hiç olmadı açıkçası..yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkür ederim.
Danışma ücrete tabii ama:):)
İkametgah sorununuzu çözmelisiniz. Artık avukat adayı olacaksınız misafirlik olmaz:)
İstanbulBarosu na kayıtlı olsanız bile ülkenin her yerinde dava alabilri takip edebirsiniz. Ancak yasamızada açık olan bir madde var oda şu; sürekli olarak bağlı bulununlan baronun bulunduğu kent dışında avukatlık yapılması durumunda ; yaşanılan yer barosuna geçmek gerekir.
sayın duygu hanım size borcum olsun,belki günün birinde mahkeme koridorlarında karşılaşırız ,ozaman yanınıza gelirim:))..cevaplarınız için çok teşekkür ederim,sitresimi azalttınız..
kolay gelsin:)