Üst katta yeni taşınan öğrenciler ve gürültü

İyi günler.
1 ay önce üst kata 3 bayan öğrenci taşındı. Taşınalı 1 ay olmasına rağmen gürültü yüzünden 6 kez uyarıya çıktık ama bu kişiler işi inada bindirdi ve bilinçli şekilde gürültü yapıyorlar. 1 kez jandarmaya şiyatte bulunduk fakat karakola gittiğimizde şikayetçi olmadık (bu kişiler öğrenci olduğu içn ve ileride hayatlarında bir kara lekeye sebep olmayalım diye) iyi niyetle. Fakat bu kişiler hala bu uyarıya rağmen gürültü yapıyor. Bu akşam yine çok gürültü yaptılar ve jandarma geldiğinde tanık olsunlar diye alt katta ki komşuları bize çağırdık. Tabi üst kattakiler özellikle gürültü yaptığı için ve kapılardan olanı biteni dinledikleri için alt kattaki komşular bizim daireye gelince gürültü kesildi. komşular gidince gürültü tekrar başladı.
Bu durumda benim hangi yönteme başvurmamı önerirsiniz? Ev sahibinden bu kişilerin kaldığı dairenin ev sahibindende davacı olabilirmiyim?
Teşekkürler.

Re: Üst katta yeni taşınan öğrenciler ve gürültü

Biraz hoşgörülü olmayı deneseniz?

"Gürültü Hattı" nı arayabilirsiniz. Onlar sesin ölçümünü yapıyorlar,sınırı aşan bir gürültü mevcut ise idari para cezası veriyorlar.

daha ne kadar hoşgörülü olabilirim? zaten karakola kadar gittim ve şikayetçi olmadım.

Merhaba, 
sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Aynı durumdan müzdaribiz. 1,5 senedir üst katımızdakilerin bilinçli yaptıkları gürültüye maruzuz. Defalarca kere nezaketle uyardık ama şiddeti daha da arttırdılar. Sinirlerimiz öyle yıprandı ki.. Ne doğru dürüst uyuyabiliyoruz, ne şöyle bir sakin oturabiliyoruz :(  Hasta, yorgun bile olsak onlar yatmadan yatamıyoruz. Pazar sabahları da onlar kaçta kalkarlarsa o kadar rahatız. Genelde 07:30 da uyandırılıyoruz. İğrenç bi hayat. Güya bu evi ne ümitlerle almıştık. Büyük bir site, yeni ev vs vs...
Üst katımızdakiler ayrıca çocuklarını da azdırıyorlar. Hatta kendileri de onlarla birlikte kovalambaç oynuyorlar evde...
Yapılacak birşey yok mu? Bu inanılmaz birşey!!! Bu nasıl hürriyet!!!
Balkona halı asıyolar. Bu kötülerin dünyası mı? Bize ne yapalım, biz sizin üstünüzdeyiz diyorlar :(
Kendi evimizden bıktık inanın

Kovalambaç onlar tarafından türetilmiş yeni bir oyun olsa gerek!!!
İki oynu harmanlamışlar herhal.

hamsi,
kendine çok uygun bir nick bulmuşsun, gerçekten
tebrikler!!!

Kabahatler kanununda bu husus düzenlenmiştir.Ama kapıya gelen kolluk görevlilerinin sanırım bu kanundan haberi yok olsa gerekki idari para cezası uygulamamışlar.Bir daha ki sefere kolluk(polis,jandarma) görevlilerinden kabahatler kanunu hükümlerince para cezası verilmesini talep edin.
Gürültü 
MADDE 36.- [1] Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.