Telefon borcu ve ilerleyen süreç
merhabalar ben yeni üye oldum öncelikle bu çok faydalı platformu oluşturan ve bu günlere gelmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum
benim sorum daha doğrusu sorunum şu;
bir gsm operatörü tarafından hakkımda icra takibi başlatıldığını bildiren ve yine aynı mektubta icra takibine sebep olan borçtan %80 oranında indirim yapıldığını bildiren bir mektub aldım tabi bu mektup gsm operatöründen geldi herhangi bir adli makam değil.şimdi benim bu borcu ödeyecek durumum yok çünkü işsizim.
beni gsm şirketinin avukatı aradı dün kendisiyle telefonda görüştük bana durumu gerçekten çok zarif bir şekilde ifade etti ve bana söylediği şuydu hakkımdaki icra takibi 2001 de başlamış altı yıllık bir borç bu bana bu borçtan büyük oranda indirim olduğunu ve bu fırsatı kaçırmam gerektiğini söyledi aksi halde hakkımda verilmiş olan 22 günlük hapis cezasının infaz edileceğini söyledi bu hapis cezası neden dolayı verilmişitir borcumu ödemediğim için mi yoksa bana gelmeyen bir ödeme emri veya mal beyanı sebebiylemi çünkü ben herhangi bir ödeme emri almadım ve mal beyanında bulunmam için herhangi bir mektupta gelmedi.
kısacası hiçbir şey bilmiyorum sadece bildiğim şey gsm şirketine borcum olduğu ancak ne zaman hapis cezası verildi neden tebliğ edilmedi bunları bilmiyorum.
bu arada bu avukat arkadaş bana ben bu hapis cezası emrinin şehrimizin cumhuriyet savcılığına verilmesini beklettiğini bu parayı öde bu hapisten kurtul dedi gerçekten bir avukatın mahkemece verilmiş olan 22 gün hapsi bekletebilirmi yoksa beni korkutmak için mi yapıyor zira beni korkutur ve ben bu parayı şimdi ödersem çok çok zor durumda kalacağım.
biraz uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim
teşekkürler
Re: Telefon borcu ve ilerleyen süreç
Öncelikle sabıka kaydınızı kontrol edin. Buradan bir bilgi elde edemezseniz, avukat arkadaşımıza, borcunuzu hangi icra müdürlüğünün hangi dosyasına ödeyebileceğinizi söyleyin. o dosyayı kontrol ederseniz, ilgili mahkeme kararlarına ulaşabilirsiniz.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim
benim elime daha önceden gsm şirketi tarafından gönderilen bir mektupta ankara 29 ncu icra müdürlüğünde sayısını unuttuğum bir dosya adı yazılmış yani dosya numaramı biliyorum ancak bu dosyaya nasıl ulaşırım ankaraya mı gitmem gerek yoksa internetle ulaşabilirmiyim veya telefonla bilgi alırmıyım
adliyeden 10 gün önce aldığım sabıka kaydında herhangi bir adli sicil kaydım yoktu.acaba 10 gün içinde bu olayla ilgili herhangi bir sicil kaydı yapılabilir mi.yapılırsa adresim onlarda mevcut bana bi tebligat ulaşması gerekmez miydi
teşekkür ederim
acil cevaplarsanız çok memnun olurum tekrar ilginize teşekkürler.
lütfen ilgili arkadaşlar soruma cevap verebilirlermi