Kiracının bıraktığı kömür borcu kimin
Kiracım 1 ay önce evi boşaltmasına rağmen anahtarımı getirmedi. Taşınırken tel açtı kapıcıya bırakayımmı 1 hafta sonra gelip hesabı da kapatacağım diye ama hala ne ana anahtarı getirdi nede hesabını kapattı 2 aylık kiramda içerde bulunuyor. Ayrıca elk.su borcuda kalmış. Aidat borcuda varmış. Apartmana yakıt olarak her ev 2 ton kömür alıyor. Kiracım apartmanın anlaştığı yerden gidip konuşup senet vermesine rağmen ödememiş. Gerçi çıktığı için kendisi 1 ton ödeyecek gerisi bize kalıyor. Malesef o 1 tonuda ödememiş. Kömürcüye senetlerini işleme koyun diyorum. Ben o kiracı gitti bilmem sizden isterim diyor bana. Kömürü ben almadımki sonuçta alan kiracı. Bne onun ödemesi gereken kömürü ödemek istemiyorum. Bu yönden benim haklı olduğum taraf hukuken varmı. Ayrıca kiracı ya dava açağım. bu konuda bilgi verirmisniz Teşekkürler
Re: Kiracının bıraktığı kömür borcu kimin
Kiralayan, aidat borçlarından dolayı kiracı ile birlikte müteselsilen sorumludur. Kiracınız anahtarı yasaya uygun olarak teslim etmediği sürece kira bedellerinden sorumlu olmaya devam eder. Gerek kira alacaklarınız ve gerekse yönetime ödeyeceğiniz aidatları kiracınızdan icra yolu ile talep edebilirsiniz.
Sn.Esin Hanım öncelikle ilginize teşekkürler. Peki kömürcü beni icraya vereceğini söylüyor böyle bir hakkı varmı.
Kiracının kiralayanla beraber müteselsil sorumluluğu, kiralayanı tahliye ettikten sonra ortadan kalkar. Bir başka deyişle, tahliyeden sonra yönetim kiracı hakkında icra takibi yapamaz.
Ancak sizin sorunuzda farklı bir yön var. Kömüre ilişkin borç yönetim aidatına giriyor mu girmiyor mu? Dediğinize göre borç yönetime değil, bizzat kömürcüye ödeniyor. Senetler de kiracınız tarafından kömürcüye verilmiş. Dolayısıyla kömürcü ile kiracınız arasındaki borç ilişkisinden sizin sorumlu tutulmanız mümkün görünmüyor.