-
Tazminatlar hakkında
merhaba
hizmet başlanğıcım 15.08.2002 her yıl yapılan zamlardan 31.01.2004 tarihinde kardan yüzdelik verdiği için o yıl maaşıma zam yapılmadı.diğer personellere zam yapıldı fakat kar karilmedi.31.12.2005 tarihinde kardan hakkımıza düşen parayı istediğimizde işveren kar paylarını kaldırdım dedi. hiç bir ücret ödemedi bende bu arada geçen yıldaki kaybımın maaşıma yansıtılmsını istedim ve yansıtılmadı ben işten çıkmak istiyorum haklarımın kaybolması için nasıl bir yol izlemeliyim
saygılar
-
Re: Tazminatlar hakkında
Kardan % verilmesi konusu yazılı olarak tarafınıza bildirildi ve bildirilen tarihte yapılmadı ise veya elinizde yazılı böyle bir belge yok ancak tüm personele seyyanen zam verilirken size verilmedi ise bu size haklı nedenle fesih yetkisi verir, ayrıca bu durum İş Kanunu 5. maddede belirtilen işverenin eşit davranma borcuna da aykırılık teşkil etmektedir.
Sorun elinizde yazılı bir belge yoksa , 1 yıl boyunca zamsız maaşla çalışmış olmanız ve buna yazılı itirazınızın olmaması , olası bir dava durumunda bu durumu zımnen kabul ettiğinizi düşündüreceğinden, durumun böyle olmadığını belge ve şahitlerle ispatlayabilmeniz gerekecektir. Ayrıca bu yıl (2007) maaş zammını ne zaman öğrendiğiniz de (2006'daki kayıbınızın telafi edilmediğini görerek) önemlidir. Durumu öğrenmenizden itibaren 6 işgünü içerisinde işvereninizi yazılı (tercihen Noter kanalı ile) ihtar etmeniz ve iş akdinizi haklı nedenle feshettiğinizi bildirmeniz gerekirdi. Bu detayları bilmediğimizden konuyu zaman geçirmeksizin bir avukat ile görüşmeniz yerinde olacaktır.
Selamlar,