-
Borcum Hakkında
Benim 2001-2003 yılları arasında görev yaptığım ilçeden burada bulunan Arı mobilya tarafından 4 sene sonra bana borcumun olduğu ve yasal faiziyle ödemem konusunda, yoksa icraya verileceğim hakkında yazılı kağıt geldi.Bu şahısla herhangi bir imzalı senedim yoktur.Beni icraya verse ne olur, benim itiraz etme hakkım varmıdır, nasıl itiraz ederim? bu kağıdın geçerliliği nedir?
-
Re: Borcum Hakkında
Bu kağıt Noter kanalı ile geldiyse, yanıt vermelisiniz.
İcraya verilirseniz ve bir senediniz yoksa, gelecek ödeme emrine isüresinde tiraz ederek, icra takibinin kesinelşmesini önleyebilirsiniz (takip durur). Bu durumda, alacaklı, dava açarak, itirazınızın iptalini isteyebilir. İspat ederse, % 40 fazlasıyla ödeme riskiniz vardır.
-
hayır.Gönderilen kağıt kişinin kendisi düzenlemiş olduğu kağıt.Noter kanalı ile değil.Yani bu şahıs bana borcum olduğunu ve borcumu ödememe dair kağıt göndermiş,ayrıca borç bakayasına şahıs kendisi sözleşme olmadığı halde faiz koyabilirmi.
-
İstediği rakamı sizden talep edebilir borçlu.Sizi icraya vermeden de zorla tahsil edemez.Eğer anlattıklarınız doğru ise ve elinde hiçbir ispat evrakı yok ise size adi usulde takip açar.Yani İcra'dan size bir icra emri gelir işte o zaman siz bu ödeme emrine gerçekten böyle bir borcunuz ve bu kimseyle mali bir münasebetiniz bulunmadığı nedeniyle itiraz ederseniz icra takibi durur.Bu aşamadan sonra sizin ona borcunuzun olduğunu iddia eden şahıs "sizin borçlu olduğunuzu ispat etmek için" dava açmak zorunda kalır.Ama sizi uyarmalıyım eğer borcunuz varsa ve ispat ederse gereksiz inkarınız nedeniyle borcun %40'ı kadar tazminatı, ayrıca o şahsın açmış olduğu davanın masraflarını, hatta vekil tutmuşsa hükmedilecek vekalet ücretini siz ödemek zorunda kalırsınız.
iyi günler...