Re: Boşanma ile ilgili yardım
Sayın tuba, süre konusunda bir şey dememiz mümkün değil. Ancak maddi olanaksızlıktan dava açamamnız sözkonusu olamaz.
Baroların hem adli müzaheret (ücretsiz hukuki yardım) birimi, hem de kadın ve aile hakları komisyonları vardır.
Baroya başvurduğunuz takdirde siz ücretsiz avukat tayin edceklerdir. Ayrıca, kadın komisyonu tarafından, haklarınız size bildirilir.
Merhaba,
eşim evi terketti. Boşanma davası açtı. Ben doktorum. Şimdi işten çıkartıldım. Yalnızca 750 YTL emekli aylığım ve bakmak zorunda olduğum yüksek lisans yapan, işleri olmayan iki çocuğum var. Ben de manevi tazminat ve karşı boşanma davası açtım. Oturduğumuz ev yarı yarıya. Onun üstünde bir kooperatif villası, benim üstümde de bir araba var. Geliri beşbin YTL ayda. Bana kötü davrandığını, küfrettiğini şahitler söyledi. Aldattığını da ispatlar ya da ispatlayamazsam ne kadar manevi tazminat alırım? Oturduğumuz ev bana kalır mı? Manevi tazminat yalnız gelirine göre mi, mal varlığı da dahil mi? Ayrıca nafaka talep edebilir miyim? Teşekkürler...
Tuba20
Eğer sadece boşanmak istiyorsan anlaşmalı boşanabilirsiniz mahkeme tek celsede sizi boşar.Dilekçe örnekleri sitede var alıp doldurup beraber imzalayarak başvurunuzu yaparak en kısa zamanda boşanırsınız ama her konuda anlaşmış olmanız şart diğer türlü boşanma davası açarsanız ortalama 3 yıl sürüyor.