Babamdan miras kalan evim
Benim bir evim var 2.5 yıl boşanma davamız sürdü.Boşanmam 09,01,2007 tarihinde kesinleşti resmi olarak boşandım. Boşandığım eşim hala evimden çıkmıyor ben annemle birlikte yaşıyorum boşanma davamız sürerken evi boşaltması için dava açtık davanın sonucunda evlilik birliği beraberliği sürdükçe eşlerden herhangi birisi boşanma davası sonuçlanıncaya kadar onun evinde kalabilir kararı çıktı ve davayı kaybettik şimdi davam sonuçlandı evden çıkartabilmem için nasıl bir yol izlemem lazım acaba kanunda kiracıya tanınan altı(6) aylık evi boşaltma süreside eski eşim için de geçerlimi tahliye davası açarsam ne kazanabilirim?
Re: Babamdan miras kalan evim
Sayın Ay_sel;
Eşiniz ile aranızda bir kira akdi bulunmaığına göre böyle bir yol izlemenize gerek yok, doğrudan doğruya müdahalenin men'i davası açıp taşınmazın teslimini sağlayabilirsiniz.
Bu arada, boşanma davası devam ederken, boşanma davanıza bakmakta olan mahkemeden tedbir talep ederke, müşterek konutun size tahsisine isteyebilirdiniz. Mahkeme tedbir isteminizde sizi haklı gördüğü takdirde evi size tahsis edebilirdi.
Ayrıca bir dava açmanıza gerek yok idi.
Saygılarımla
Sorumun cevabını verdiğiniz için çok teşekkür ederim
saygılar...