Tazminat davası karar yazılması süresi
Benim sonuçlanan bir tazminat davam var.Yargıtaydan da geldi dava onama kararı çıktı.Şimdi kararın yazılması beklenecekmiş acaba kararın yazılması ortalama ne kadar sürer ? Karar yazıldıktan tazminat parasını almamız ne kadar sürer ? İcraya versek belli bir süresi var mı paranın karşı taraf tarafından ödenmesi için.
Re: Tazminat davası karar yazılması süresi
Sayın eras23;
Konuyu İş Hukuku bölümüne yazdığınız için davanızın İş Mahkemesinde görülen tazminat davası olduğunu varsayarak yanıtlıyorum...
Sonuçlanan mahkeme kararı Yargıtay tarafından onanmışsa, yeniden karar yazılması diye bir şey söz konusu olamaz. Yargıtay tarafından onanan mahkeme kararını ilamların icrası yoluyla icraya koyarak alacağınızı tahsil etmek için hukuki süreci başlatabilirsiniz. Borçluya gönderilecek icra emrine göre ödeme süresi 7 gündür. Bu süre içerisinde borç ödenmez ise haciz işlemlerine başlanabilir.
Selamlar.
Benim davamın dosyası davalının eline geçmiş, davalı tazminat parası belli bir sürede vermek zorunda mı yoksa biz hemen icraya verme hakkımız var icraya beklemek için belli süre varmı?
Sayın Eras23;
Davanızın dosyasının davalının eline geçmiş olduğunu söylerek, neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamamış olsam da, elinizde onanmış bir karar olduğu sonucuna varmaktayım.
Sayın Tunga'nın da belirtmiş olduğu üzere, kararı hemen icraya koyabilirsiniz. Paranın ne zaman tahsil edileceği ise sizin ve daha ziyade borçlunun durumuna bağlı. Borçlu eline icra emri geçtiği gibi ödeme yapabileceği gibi, eğer ödeme yapmaz ise takibin kesinleşmesi üzerine haciz tatbik ettirmeniz gerekecektir.
Saygılarımla