Evlilik dışı çocuğun, babanın hukuken tanıması fakat annenin soyadını taşıması halinde yaşayacağı hukuksal sorun var mıdır ? Daha açmam gerekirse konu miras yada maddiyat değil. Okul kaydı, erkekse askere alma vb.
Printable View
Evlilik dışı çocuğun, babanın hukuken tanıması fakat annenin soyadını taşıması halinde yaşayacağı hukuksal sorun var mıdır ? Daha açmam gerekirse konu miras yada maddiyat değil. Okul kaydı, erkekse askere alma vb.
Evlilik dışı çocuk, baba tarafından tanınırsa, aynı evlilik içi çocuk gibi babanın soyadını taşır. Bu nedenle, sorunuz gereksiz kalmaktadır. Baba tarafından tanınmayan ya da mahkemece nesebi düzeltilmeyen evlilik diışı cocuk, annenin soyadını taşır.
Burada soyut sornlar yerine, smut soruları soararsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız
Sorunu yanlış izah ettiğim için özür dilerim. Ben böyle bir çocuk dünyaya getirmek istiyorum. O yüzden sorum şu anda soyut bir yıl sonra somut olabilir. Böyle ağır bir karar için zaten aile hukuku konusunda uzman bir hukukçuya ve psikiyatrise (bebeğin ruh sağlığı için) danışacağız. Bilgisini verdiğiniz konular zaten ufak bir araştırma ile ulaşılabilen cevaplar. Böyle bir siteye rastlayınca belki uzmanlık alanımız dışı olan bu konuda aklımıza gelmeyen birşeyler bulabilirim diye düşünmüştüm. İlginiz ve cevabınız için teşekkürler.