İş kanununun 25-II/h maddesi uyarınca işime son verildi.Bir aylık süre içinde işe iade davası açacağım.Dava sonuçlanana kadar başka bir işe girebilirmiyim?Davanın devam etmesini istiyorum ,devam etmesinde hukuki açıdan herhangi bir problem var mı?
Printable View
İş kanununun 25-II/h maddesi uyarınca işime son verildi.Bir aylık süre içinde işe iade davası açacağım.Dava sonuçlanana kadar başka bir işe girebilirmiyim?Davanın devam etmesini istiyorum ,devam etmesinde hukuki açıdan herhangi bir problem var mı?
Davayı açtıktan sonra herhangi bir işte çalışmanızda sakınca bulunmamaktadır.
Selamlar,
Teşekkürler
Sayın Robins Merhaba ,
Ben formun ilk sayfasında "25.madde işveren feshi & 6 günlük hak düşürücü süre" başlıklı bir dosya açtım.
Av.Abbas Bilgili'nin cevabını bu dosyada görebilirsiniz.Size faydalı olacağını düşünüyorum...
Selamlar,
demir_3
İşe iade davası açan işçinin bu arada başka işe girmesinde bir sakınca olmadığını Sayın Harun Gür belirtmiştir. Bu konuda Yargıtay'ın vermiş olduğu bir karar var ve bu karar metni ile bu kararı inceleyen bir makalem Legal İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dergisi'nin 12. sayısısnda yayınlandı. Bu karara ve makaleye hukuki net'te de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Selamlar.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=1241
Yargıtay kararı ve değerlendirmeleri okudum.Yararlanacağız.teşekkürler