-
Alınamayan Nemalar
2002 Yılında SSK'dan emekli oldum. Çalıştığım işyeri maaşımdan nema kesintisi yaptığı halde Ziraat Bankası'na yatırmamış. Emekli olurken Anapara ve Nema'yı alamadım. Bugün git yarın gel misali tam 5 yıl oyalandım. Bu parayı hangi şekilde hareket edip alabilirim?
Şimdiden gösterdiğiniz ilgiye Teşekkürler...
-
Re: Alınamayan Nemalar
İşverene karşı bu konuda bir alacak davası açmanız gerekir. Biz aynı sizin durumunuda olan bir işçi için açtık ve kazandık. Ancak nema konusunda zaman aşımı varsa bunun dikkate alınması gerekir. Nema konusundaki zaman aşımı konusunuı hiç araştırmadım. Zaman aşımnına uğramadıysa hemen dava açmanızı öneririrm. Selamlar.
-
Sayın Av. Bilgili
Ben Istanbul'da yaşıyorum. Maalesef Avukat tutmaya gücüm yok. Kendi imkanlarımla dava açmak istiyorum. Bu mümkünmüdür acaba ?
Ve mümkünse nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizden yardımlarınızı bekliyorum. Zaten alacağım para miktarı 1000-2000 YTL . Dava açmanın bana masrafı ne kadar olur?
Bu arada zaman aşımı ile ilgili bir mevzuat olmadığını öğrendim.
Gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla
-
Davayı kendiniz de açıp takip edebilirsiniz ama bir avukatla yürütmekte büyük yarar var. Selamlar.
-
Peki Mahkememi hangi mercide açmam gereklidir.
Iş Mahkemesi mi ? Yoksa Sulh Mahkemesi mi ?
Teşekkürler.
-
Nema alacağı ile ilgili davanın iş mahkemesinde açılması gerekir. Selam.
-
bende bu konu hakkında bılgı almak ıstıyorum yanıtlarsanız sevınırım 1999-2003 yılları arasında bı hastanede calıstım ama nema parasını zıraat bankasına yatmadığı icin alamadım iş yerime gittim bana bi döküman verdiler bende 2 numara varmıs kısacası bu parayı alamadım nasıl alabılırım