-
Eşime kefil oldum
Merhaba,
Ben Sevil YEZER, Eşim ortağından ayrıldı ve karşılıklı senet düzenlendiler, eşim senete kefil olarak beni yazdı ve imza attım.
Tabii ki sorunlar çıktı ve senet ödenmedi. kişi avukata başvurarak benim adıma tebligat gönderdi.
Bunu benim mi ödemem gerekiyor, eşimin mi??
Eğer ben ödemezsem ne olur??
Ayrıca eşimden de bu ay itibariyle boşanıyorum.
Kefilim ve ödemediğim durumda ne olur???
yardımlarınız için teşekkürler...
-
Re: Eşime kefil oldum
Sayn Yezer;
Borcun tamamında eşiniz ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu bulunmaktasınız.
Alacaklı dilerse alacağı sizden dilerse eşinizden tahsil edebilir.
Ancak; senet bedelini siz ödemek zorunda kalır iseniz ödediğiniz miktarı asıl borçlu olan eşinizden tahsil edebilirsiniz.
Eşinizden boşanıyor olmanız neticeyi değiştirmekmektedir.
Ancak tüm bu söylediklerim senedin 01.01.2002 tarihinden daha sonraki bir tarihte tanzim edilmiş olmasına bağlıdır.
Eğer daha önceki bir tarihte tanzim edilmiş ise kadının kocasına kefaleti hakimin onayına bağlı olduğundan ve böyle bir onay alınmamış ise kefalet geçersiz olacağından, siz de borçtan mesul olmayacaksınız. Tabi yasal sürelere riayet ederek hakkınızı aramanız gerekmektedir.
Saygılarımla
-
Re: Eşime kefil oldum
teşekkürler.
senedi 10.01.2006 tarihinde düzenlediler ve imzaladık...
şimdi biz ayrılıyoruz. tabii ki tebligatta bana geldi, ben mi ödeyeceğim...
ayrıca size birşey daha sormak istiyorum.
bizim eşimle bankadan aldığımız krediler var ve hepsi benim üzerime... ayrılma durumunda bu ödemenin yarısını ben yarısını eşimin ödemesi ile ilgili kanunen bir yazı yazılacak mı???ben nasıl kendisinden alacağım.
yardımlarınız için teşekkürler..