Sayın Arkadaşlar;
Bir bankaya kartımın limiti olan 900.000.000.-TL'sı ana para borcum vardı. 2003 yılı eylül ayına kadar kredi kartımın ödemelerini yapıyordum. Diğer tarafdan başka bankalara olan borçlarımdan dolayı üç banka ile icralık oldum. Fakat o borçları icra dosyalarını kapatarak ve ibranamelerimi alarak boçlarımı kapadım. bu sırada 900.000.000.-TL'lık ana para borcum olan bankanın borcunu kapatamadım. Şu anki borcum yaklaşık olarak 4.000.000.000.-TL'sıdır. Sorularıma gelince;
1- Geçen yılın Eylül ayından beri faizleri hesaplarsak bu kadar ana para borcu edermi? (Aylık Faiz oranını %9 olarak kabul edelim.)
2- Şimdi hergün avukat beyler veya bayanlar arayarak alacakları olan anapara 4.000.000.000.TL'sını icra yoluyla alma yönüne gideceklerini belirtiyorlar. Fakat Bu 4.000.000.000.-TL'sını ödeyeyim mi? Yoksa Tüketici Mahkemesine mi vereyim?
3- İcraya verirlerse tahminen 4.000.000.000.-TL'sı anapara borcu ile vererek temerrüt faizi işletecekler. Fakat ben bankadan 900.000.000.-TL'sı kredi kartından nakit oalrak çektim. temerrüt faizi işleteceklerine eminim. Zaten icra dosyası açıldıktan sonra kapanması için bu parayı ödemem gerekiyor. Sizlerce ne yapmam gerekiyor?
Sizden bilgi alınca bankaya gidip hesap eksteresi almak istiyorum. 2003 Aralık ayından sonra adresime ekstre gelmemiştir. Hesabımı 2003 aralık ayında kat ettiklerini zannediyorum.
4- Bankaca Hesap kat edildikten sonra temerrüt faizi işletile bilir mi?
Ben bu parayı ödemek istiyorum. Fakat söyledikleri rakam gerçekten çok fazla. anlaşma yoluna gittim. anlaşmak istemiyorlar. Sadece 300.000.000.-TL'sı borçtan düştüler. 3.700.000.000.-TL'sını ödeyen 4.000.000.000.-TL'sını öder. Bence bu bankaların yapmış olduğu haksızlıktır. Benim bildiğim kadarıyla Hesap kat edildikten sonra icraya verilir ve bu tarihten sonra temerrüt faizi başlar ama bunlar önceden temerrüt faizi işletip sonradan bir daha almak istiyorlar
Bana yardımcı olur musunuz?
Ne yapmak gerekiyor?