Çalıştığım İşyerinden Maaşımı Alamadım
Merhaba saygıdeğer forum üyeleri
izmirde doğalgaz altyapısı işi yapan firmda mühendis olarak,aylık 1500 ytl ücretle çalışıyordum. 1 şubat itibariyle işten ayrıldım.İşyerinden toplam 6500 ytl alacağım kaldı.İş yerinde çalışırken bana tahsis edilmiş kiralık bir araç kullanıyordum.Bir gece çalışması sonrasında ertesi günü şirketin bize tahsis ettiği evde uyurken aynı evde kalan iş makinası operatörü arabanın anahtarını odamdan habersiz alıp eve yakın bir noktada kaza yaptı.Operatör ehliyetsiz olduğu için olay yerini terketmişti arabada benim kullanımmda olduğu için olayı ben üstlendim ama buna rağmen kasko şirketi 7000 ytl lik masrafı karşılamadı.Bu aracın tarafıma zimmetlendiğine dair bir belge mevcut değil ve olay mesai saatleri içersinde yaşandı.
Bu olay sonucu çıkan masrafı hukuksal olarak işçi alacaklarımdan kesebilirler mi? Yoksa ayrı bir dava konusu mu?
ilgileriniz için şimdiden teşekkürler
Re: Çalıştığım İşyerinden Maaşımı Alamadım
İşvereninizin ispat etmesi şartıyla 30 günlük yevmiyenizle karşılayamayacağınız bir zarar vermeniz sebebiyle iş akdiniz Kanun'un 25. maddesi uyarınca haklı nedenle feshedilebilir ve herhangi bir tazminat alamazdınız. İşvereniniz bu yola başvurmadı ise , bu kesintiyi sizi ancak dava ederek ve Mahkeme'de zararı ispatlayarak sizden tahsil edebilir.
Selamlar,