Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
Aile konutu şerhinin kaldırılması davası
Printable View
Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz :
Aile konutu şerhinin kaldırılması davası
Merhaba,hukuki net'e gerçekten çok teşekkür ederim.Hukukçu olmıyan benim gibi insanların aydınlanabildiği bu site iyi ki var.Artık her konuda her şeyi öğrenebiliyorum.Vakit buldukça bu sitede geziniyorum.Şimdilerde ise aklıma takılan şu:
Eğer, bir kişi evlilik sürecinde alınmış bir daireyi;eşinin koydurduğu şerh'i kaldırdıktan sonra;eşine danışmadan satıp boşanma davası açarsa;bu daireyi satın alan kişide, bir başkasına satarsa ne olur?Dairenin yarı hakkını alamıyan eş ne yapar?Daireyi satın alanlar sorun yaşarmı?
Ben orta yaşlı ve HİÇ evlenmemiş biriyim.Yine de merak ediyorum.Cevap verecek olan değerli kişilere çok teşekkür ederim.
Ben yeni boşandım. Karar kesinleşti, hatta boşandığım kişi eşyalarını alıp evden ayrıldı. Ben şimdi aile konutu şerhini kaldıramıyorum. Tapu Müdürlüğü'ne elimde kesinleşmiş boşanma kararı ile başvurdum, Mahkemeden yazı getirmemi istediler. Mahkemeye başvurdum, dava açmamı istediler. Ortada aile kalmamış, evin mülkiyeti konusunda herhangibir çekişme yok, ama buna rağmen dava açmam isteniyor. Kimi dava edeceğim de belli değil. Mahkemeler dosyalar içinde boğulmuş halde, 4 ay sonraya gün veriyorlar, bir boşanma davası 5,5 senede bitiyor, ama hala daha dava açmam isteniyor benden. Ben şimdi Tapu Müdürlüğü hakkında İdare Mahkemesine dava açmaya hazırlanıyorum. Belki bir emsal karar çıkarabilirim diye ümit ediyorum.