Re: Bu Beladan Nasıl Kurtulurum?
Şu anda ne kadar nafaka ödüyorsunuz ve geliriniz ne kadar?
Davayı kimin açtığının nafaka veya tazminatın belirlenmesinde hiçbir etkisi yoktur. Bu notunuzla pek çok yanlış bilinen şeyi doğruymuş gibi sunarak kafa karıştırmışsınız. Yoksulluk nafakasında kusura bakılır, eşiniz sizden daha fazla kusurlu değilse iki tarafın gelirine göre hakimin takdir edeceği bir nafaka bağlanır. Bu kadın başkasıyla evleninceye dek veya karı-koca hayatı yaşamaya başlarsa kesilir.
Sigortasız çalıştığını şahit ve delillerle ispatlamanız halinde hakimin takdir edeceği nafaka miktarı değişecektir.
Ben den size bir tavsiye ''bu allahın cezası cadı kadını'' tez elden evlendirin...
Başka bir yol daha var amma tavsiye edilemeyecek bir yol... O yüzden bu iyidir iyi... Birinin başını yakın sonra o düşünsün :) Bakarsınız bu cadıyla mutlu olur...
Eğer aranızda gelir farkı olarak çok yüksek fark yoksa aslında haklısınız. Ömür boyu bakma yükümlülüğü gibi saçma sapan bir durum...
Eskiden kadının korunması için gerekliydi özellikle 1930-40 lı yıllarda kadın çalışmazdı evde oturur işleri yapardı tek güvence erkekti. Kanun o zamanki mantıktan kalma yeni medeni kanuun o mantığı aynen korumuş ki bence ciddi yanlış yapmış... Sanki tapulu mal alınmış gibi öde allah öde... Kişilerin dedikleri ile yaptıkları bir olmadıkça böyle garip uygulamalar ne yazıkki sürecek...
Siz onu evlendirin valla bakın...
Öncelikle ilgileriniz için teşekkürler.
Şu anki gelirim 630ytl. 300ytl kira ve 180ytl nafaka ödüyorum.
sigortasız çalıştığını ispatlama gibi bir şansım yok. Dediğim gibi amacı onu boşadığım için benden intikam almak. Benim anlayamadığım neden ona zorlayıcı bir yaptırım uygulanmıyor. Erkekler için boşanmak kabus gibi bişey. Bunu bilen kadınlar da sömürebildikleri kadar sömürüyorlar. Hukuk erkek için neden bu kadar acımasız ve tek taraflı çalışıyor anlamıyorum. Yoksulluk nafakası için kusura bakılır ve Sizden daha fazla kusurlu değilse demişsiniz. Ben araştırdım eşit kusurda bile nafaka bağlanması çok ağır bir karar deniliyor.