Arkadaşımın çalışdığı işyeri iflas etmek üzere, icra bekliyorlar. 10 yıllık hizmeti var. İflas eden işyerinden tazminat alabilirmi? Ne yapılabilir?
Printable View
Arkadaşımın çalışdığı işyeri iflas etmek üzere, icra bekliyorlar. 10 yıllık hizmeti var. İflas eden işyerinden tazminat alabilirmi? Ne yapılabilir?
İflas durumunda öncelik işçilik alacakları, devlet alacakları (SSK, vergi vb.) ve 3. şahıs alacakları olmak üzere sıraya konulur. Bu konuda Ticaret Hukuku forumunda daha net bilgiler alabilirsiniz.
Selamlar,
Merhaba,
Öncelikle,bütün site yetkililerine böyle bir site actiklari icin ve bizlere yardimda bulunduklari icin tesekür ediyorum ve basarilar diliyorum.
Kendi problemimi kisa bir sekilde sizlere özetlemek istiyorum.
Ben ve esim Almanya'da yasiyoruz(esim alman vatandasi).Esimin üzerine islettigimiz Loto dükkanini 5 hafta önce iflas ettigimize dair dilekcemizi yetkili makamlara verdik ve 5 hafta gecmesine karsi daha halen bize mahkeme ve yetkili makamlaran bir cavap gelmedi.Ayrica iflas etmeden önce biz bir iflas avukatina danistik ve bize avukat, özellikle avukat tutmayin bu sizin icin pahali olur ve devlet size kendi avukat verecek dedi ve bizde bütün yapilmasi ve doldurulmasi gereken formlari doldurum yetkili mercilere verdik ama daha halen bir cevap alamadik.Bunun yaninda en son olarak, 1,5 hafta önce bulundugumuz eyaletteki mahkemeyi aradik, onlarda bize bizim dosyanin hakim önünde oldugunu söylediler ve bize bir numara verdiler, herhalde verdileri numara bizim dosya numarasi.herhangi bir alacakli geldiginde veya bize ulasmak istediginde, bizim bu numarayi(dosya numarasi) alacaklilara vermemizi söylediler ve alacaklilar orayi aramalari ve bu dosya numarasini vermeleri gerekiyormus.
Kisacasi ben benim ve esimin problemimi sizlere özetlemek istedim, biraz uzun yazdim ama baska bir sekilde kisaltamazdim ve eksik bir bilgi vermek istemedim sizlere.
Sizlere tekrar tesekür ediyorum
İflas masası kurulur . şirketin alacaklarını tahsil eder. Borçlarını da yasada belirlenen önceliklerle olanaklar ölçüsünde öder. personel alacaklrı da ön sıralarda gelen alacaklardan dır.
merhaba nguroy;
yazdigin yaziyi okudum ama cavabin banami oldugunu anlayamadim, ve eger cevap benimse, sunudu belirtmek isterim benim ve esimin yanimizda calisan herhangi bir calisanimiz yoktu.
Bizim alacakli oldugumuz herhangi bir yer yok, tam tersine borclu bir durumdayiz ve alacaklilar dükkan kapali oldugundan dolayi ve mahkemenin daha halen bir cevap vermediginden dolayi, bizlerden avukatlari araciligiyla talep ediyorlar. Bizde onlara, bizim iflas ettigimizi ve mahkemenin bize verdigi dosya numarasini mektupla onlara veriyoruz. yani bunu yapmamizin sebebi daha onceki yazimdada belirttigim gibi, yaklasik 3 hafta once biz aramistik mahkemeyi ve sormustuk, bizim dosyanin ne oldugunu ve onlarda su an sizin dosyaniz hakimin onunde ve incelendigini söylemislerdi ve bizede bir dosya numarasi verdiler, bizim bu dosya numarasini alacaklilara verin dediler. yani su an bizim yaptigimiz tek sey bu numarayi alacakli olanlara iletiyoruz. ama tedirgin oldugumuz sey ise daha ne kadar sürecegini ve bu zaman icinde alacaklilarin kapiya dayanmalarindan korkuyoruz.Bildigim kadariyla zaten bize iflas mahkemesi veya ilgili makamlardan gelecekler ama bu zamandan once gelisecek olan durumlardan korkuyoruz.
tesekürler...
sayın ibrahimeren eğer dediğiniz gibi dilekçenizi ve tüm evraklarınızı yetkili makamlara verdiyseniz ve onlarda telefonda size bu konuyla ilgili olarak bir dosya numarası verip alacaklıları bu dosya numarası ile ilgili davaya yönlerdirmenizi söylemişlerse hukuki süreç başlamış demektir.dolayısıyla alacaklılara alacaklarını vermek vs..gibi işlemler iflas masasının takip edeceği işler olduğundan korkmanızı gerektirecek bir durum olmadığı görüşündeyim..
sayin sevda hanim verdiginiz bilgiden ve moralden:) dolayi size tesekür ediyorum. ve bugünde bana mahkemeden gelen mektupta avukatlarimda belli olmus ve sizinde yazdiginiz gibi hukuki sürec baslamis. size tekrar tesekür ediyorum.
iyi günler herkeze.
size kisaca sormak istedigim konu ise , iflas icin basvuru yapmistik ve bunuda daha önceki aciklamalarimdada belirtmistim.
Su anki sorum ise, iflas ettikten sonra dava sonuclanincaya kadar, Türkiyeye yolculuk yapmamizda bir sorun cikarmi?