Alacağıma karşılık tarihsiz senet
:confused: merhaba benim birisinden bir alacağım var fakat elimde herhangi bir senet yok.1.5 senedir uğraşıyorum senet te imzalatamadım yanlız onun elinde tarihi olmayan bir senet varmış oda bu seneti tahsil edememiş 3 senedir .uzakrta olduğu için bana bu seneti vermeyi teklif etti senet 10 milyarlık öğrenmek istediğim kanunen ben bunu tahsil edebilirmiyim.ne gibi işlemler yapmam gerekir.bir hükmü varmıdır. yardımcı olursanız sevinirim.:(
Re: AlacaĞima KarŞilik Tarİhsİz Senet
Size borcunu ödemek için senet vermeyen bir borçlunun kendi borcu için size bir başkasından alacaklı olduğu senedi vermesi durumunda ciro yoluyla bu senedi size temlik etmesi gerekir.Size ciro edeceği senedi,sanırım sizin alacaklı olduğunuz şahıs kendi tahsil edebilseydi,size zaten bu senedi ciro etmek istemezdi.Bir de senedin vadesi yazılmamış durumdamış.Bu teklifi onaylamamanızı öneririm.
Re: Alacağıma karşılık tarihsiz senet
sayın ergün bey alacaklı olduğum şahıs icra yoluna gitmemiş arkadaşı imiş ve bugün yarın oyalamış o da bizi bu şekilde oyalıyor.oda zor durumda olduğu için ödeyemiyor.peki bu seneti biz icra yoluyla tahsil etme şansımız varmıdır. tarihi olmadığı için alabilirmiyiz.tarih ne yazmamız gerekir.zaten bize alabilirsen sen al benim de sana borcum ortadan kalksın diyor bu şahıs.bilgi verirseniz çok sevinirim.En azından hiç alamamaktansa bu şekilde deneriz.:o