-
Müşterek tapu sorunu
benim müşterek tapulu tarlalarım vardı.dayıma tarlalarım için vekalet vermiştim.yıllar sonra tarlalarda olan hisselerimi üzerine aldığını öğrendim.bu arada tarlalar müşterek tapulu.
1.si:müşterek tapulu olan tarlaları dayım ortakların haberi olmadan nasıl üzerine alabiliyor.ben bu zamana kadar tarlalarla ilgili hiç satış haberi almadım rastlantı sonunda tapu müdürlüğünden bu olayı öğrendim.
2.si:benim hisselerimi bana sormadan üzerine almış(vekaleti kullanarak) şu an itibariyle tarlaları geri alabilirmiyim alabilirsem ne yapmam gerekiyor.
teşekkürler
-
Re: müşterek tapu sorunu
Sayın esratemel, dayınız verdiğiniz vekalet kötüye kullanarak, tarlaları kendi üzerine almışsa, hem tapu iptal davası açabilirsiniz hem de savcılığa şikayet edebilirsiniz
-
peki ben vekalet verdim ve vekalette dayımın hakları sınırsız.yani dayıma zaten vekaletle herşeyi yapmasına yetki vermişim.bu durumda ona dava açsam hakim bana demezmi sen buna zaten vekalet vermişsin şimdi nasıl itiraz ediyorsun diye.benim iradem dışında olan durumu ayrıca ispatlamam gerekiyor mu. yoksa vekaletle yapılan her eylem benim itirazımla iptal olabilir mi
-
demez merak etmeyin. Vekil müvekkiline hesap vermek zorunda. Vekaleti güzene dayanan bir şekilde kullanmak zorunda. hepsinden önemlisi, satış bedelini size vermek zorunda. Siz vakit kaybetmeden bir avukatla görüşüp, bir an önce davanızı açın. Ayrıntıları avukat arkadaşımız size anlatır
-
cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum