-
İhbar tazminatı
24.03.2004 tarihinde bir elektronik fabrikasında işe başladım.Otuzüç aylık bir çalışma sürem sonunda fabrika kapanacağı söylenerek her birimize ihbar kağıdı imzalattılar.Kanuna uygun olarak sekiz hafta sonra 31.01.2007 tarihinde çıkışımı verdiler.Kıdem tazminatı olarak 1.600 YTL.ödeme yapacaklar.Ve tabiki ihbar tazminatını ödemiyorlar.
Buraya kadar sanırım bir sorun yok.Fakat kapanacak denen fabrika yeni işler alarak üretime devam etmekte ve kapanmayı ertelemiş durumda.Bu durum benim ihbar tazminatını alma hakkımı vermezmi?eğer veriyorsa hakkımı almak için nasıl bir yol izlemeliyim.saygılar.
-
Re: ihbar tazminatı
Bu durum ihbar tazminatı hakkınızda bir değişiklik yaratmaz.
-
Re: Ihbar tazminatı
Sayın Harun Gür,verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.Ama mantığım almıyor.İşyeri benim üç yıldır türlü emeklerle ,alınterimle,bazen bir su içmeğe bile vakit bulamadan,bazen günde onaltı saat çalışarak verdiğim emeği bir hiç gibi sayıyor ve kapanacağım diyerek hakkım olan parayı vermiyor.Ve kapanmayıp üretime devam kararı alıyor. Ve ben kendimi kandırılmış ve hakkı yenmiş hissediyorum.Eğer kanunlar beni bu noktada hak olarak gördüğüm şeyi hak değildir değildir diyorsa başka ne diyebilirim bilmiyorum.Büyük nedenlerle haksızlığa uğrayanların allah yardımcısı olsun.Saygılarımla.
-
Re: Ihbar tazminatı
Merhaba,
hakkınız nedir?ihbar öneli ve kıdem tazminatı?
Kıdem tazminatınızın ödendiğini ve ihbar önelinin işletildiğini,ihbar sürenizin sonunda ise işinize son verildiğini bildirmişsiniz.Eğer kıdem tazminatınız doğru olarak hesaplandı ve ödendi ise haklarınızı almışsınız demektir.İhbar tazminatı değil ihbar süresi hakkınız vardır ve bu süre size tanınmaz,size bildirildiği gün işinize son verilirse böyle bir parayı almaya hak kazanırsınız.
saygılarımla.
-
Re: İhbar tazminatı
Sayın Papatya ; anladığım kadarıyla işletmenizin faaliyetine tekrar devam kararı aldığı, dolayısıyla haksız yere iş akdinizin fesih edildiğini düşünüyor ve kandırıldığınızı ima ediyorsunuz.
İş akdinizin hangi gerekçelerle fesih edildiği önemli. Eğer o gerekçelerin ortadan kalktığını veya ortada haksız bir fesih olduğu düşünüyorsanız haksız fesihden kaynaklı "işe iade" davası açabilirsiniz. Bu durumda konusunda uzman bir hukukçudan yardım almanızı öneririm.
Saygılarımla.