Bilgi verilmeden işten çıkartmışlar
Merhaba çalıştığım firma bu senenin başında çalıştığımız yeri değiştirdi. her ay periyodik olarak sigortamın yatıp yatmadığını http://app.ssk.gov.tr/sicilsorgulama/hosgeldiniz.do bu linkten kontrol ederim son aya baktığımda sigortam yatmış ancak işten çıkış tarihi kısmında 31/12 diye yazılmış yıllık bir düzenleme olsa bu geçen senede yapmaları gerekirdi ve bize bu konu hakkında hiç bir bilgi verilmeden diğer yerimizde çalıştırılmaya devam ediyoruz bu durumda hiç bir tazminat hakkım kalmıyormu zaten bu senenin başındada bana bir sözleşme imzalattırmak istemişlerdi çoğunluk kabul etmeyince maddeleri değiştirmeye karar verdiler konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Re: bilgi verilmeden işten çıkartmışlar lütfen acil yardımınızı bekliyorum
Aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde geçen süreler kıdem tazminatı ve yıllık ücretli izin hakları açısından birleştirilir.
Selamlar,
Sayın Harun bey bilgi için çok teşekkür ederim.Acaba bize ileride gönüllü olarak oraya geçtiğimizi iddaa edip tazminattan mahrum bırakabilirlermi bu konu 40 kişiyi ilgilendiriyor bu yüzden sizi rahatsız ediyoruz kusura bakmayın lütfen
Gönüllü olup olmamanız birşey değiştirmez, ancak istifa etmiş ve sonra tekrar yeni işe girmiş olmanız gerekir ki, böyle bir istifa dilekçeniz var mı işvereninizin elinde?
Kıdem ,ihbar tazminatı gibi yasal sorumluluklardan kaçmak için bunu yapıyorlar. Bir işyerinden çıkarıp, diğer işyerlerinde başlamış gibi gösteriyorlar.
Son ay sigorta priminizin ödendiğini söylüyorsunuz. Önceki işyeri kodunuzla, son ödenen işyeri kodunuzu karşılatırdığınızda, muhtemelen farklı kodlar göreceksiniz.
istifa ettiğime dair bir evrak imzalamadım ancak bize yer değişikliğini yaptığımızın bilgimiz dahilinde olduğuna dair bir evrak imzallattılar. bunu alehimize kullanabilirlermi harun bey
Alıntı:
c11 rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem ,ihbar tazminatı gibi yasal sorumluluklardan kaçmak için bunu yapıyorlar. Bir işyerinden çıkarıp, diğer işyerlerinde başlamış gibi gösteriyorlar.
Son ay sigorta priminizin ödendiğini söylüyorsunuz. Önceki işyeri kodunuzla, son ödenen işyeri kodunuzu karşılatırdığınızda, muhtemelen farklı kodlar göreceksiniz.
Evet tam dediğiniz gibi ancak maaşımız her ay bankaya yattığından dolayı bize tazminat yatırmadıklarını kanıtlıyabilirim. korkum bizim istifa ederek oraya geçtiğimizi iddaa etmeleri olacaktır.
Yeni şirket de aynı gerçek veya tüzel kişiliğe aitse sorun olmaz. Kaldı ki yeni şirkete giriş için yeni işe giriş bildirgesinde imzanız da olması gerekir.
Selamlar,
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Yeni şirket de aynı gerçek veya tüzel kişiliğe aitse sorun olmaz. Kaldı ki yeni şirkete giriş için yeni işe giriş bildirgesinde imzanız da olması gerekir.
Selamlar,
Bu şirketin ana merkezi halkalıda ve halen orada 3000 personel çalışmakta sadece 40 kişiyi etilerdeki lokasyona götürdüler. bizlere işe giriş tarihi 01/01/2007, 2aylık deneme süresinin olduğunu, işçi ile işveren arasında olabilecek herhangibir durumda şirketin belirliyeceği tarafsız özel bir mahkemede çözüme ulaşılacağını belirten tamamen alehimize olan bir sözleşme imzalatmak istediler ancak biz bunu kabul etmeyince sözleşmede değişikliğe gideceklerini belirttiler şuan o yeni sözleşmeyi bekliyoruz diyelim ki hiç bir sözleşme imzalamadık bize ne olur