Her insanın mutlaka bir alışkanlığı vardır,alışkanlık bağımlılıkmıdır.Bence bağımlılıktır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Printable View
Her insanın mutlaka bir alışkanlığı vardır,alışkanlık bağımlılıkmıdır.Bence bağımlılıktır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Alışkanlık ve bağımlılık anahtar kelime bence vazgeçmek ,vazgeçebilmek.Eğer vazgeçebilirsen bağımlı değilsin.Vazgeçmek bedeldir,göze almak gerekir ve güç gerekir.Vazgeçebildiğin kadar özgürsün bağımlısızsın bağımsızsın,netsin,kendinsin.
Gerektiğinde vazgeçmeyi bilmek gerekir,yada vazgeçemeyeceğini kabullenmek de erdemdir.Kendin bilmektir.Kabullendiğinde en azından içinde ki kavga biter..
Merhaba galiba benimde anlatmak istediğim buydu.Yanlız bir şeye daha değineceğim.alışkanlıklar genelde ,örneğin sigara içilmek istenilmez ama alışılmıştır bağımlıdır,bununla birlikte sevgili alışmış olunabilinir yanlız bu sevgi anlamına gelmez.özelilkle bizim toplumumuzda bunu çok karıştırıyoruz,"alıştım sana".Peki sevgi?ben alışkanlık taraftarı değilim.Sizinde söylediğiniz gibi bağımsızlık..
selamlar..
esin hanım sigara ,sevgili örneğini vermişsiniz.. bence bu dedikleriniz birazda kişinin iradesiyle alakalı kişi iradesine sahipse sigarayıda bırakır herşeyide bırakır rahatlıkla :) bu benim görüşüm tabi ..
hoşçakalın...
Kesinlikle irade meselesi; Vazgeçemiyorum yoktur, vazgeçmiyorum/vazgeçmek istemiyorum vardır.
Alışkanlıklar bencede bireyin iradesiyle ilgili.Örneklere gelirsem sigara alışkanlık olmuştu bıraktım, sevgilim alışkanlık oldu ayrılamıyorum. :) Saygılar.
Merhaba.yazdıklarınızı okudum,tabiki herkesin düşüncesi farklı.Ben sigara örneğini verdim ama sadece sigara alışkanlığımız yokki.Ben kendimden örnek vereyim,yüzeysel bir örnek olacak ama;ben işten geldikten sonra mutlaka radyoyu açar yemeği öyle yerim.:) bir sürü buna benzeyen örnek yaşanıyor.Her insanın kendisine has alışkanlıkları var.İrade sigara için geçerli,bir yere kadar..
evet esin hanım haklısınız bu konuda biraz daha detaylı düşününce sadece sigara örneği ile sınırlı kalmamak gerekiyor.
Kuvvetli bir iradeye sahip iseniz sigarasından tutun alkolüne ,uyuşturucusuna kadar insanın vazgeçemeyeceği alışkanlıkları yoktur.Hayatta ki hiçbir şeye ailemiz dahil bağımlılık derecesinde tutunmamalıyız.Ama herşeyi bir çiçeği sevdiğimiz gibi sevebiliriz.....masalarımızda dahil,oturduğumuz koltuklarda dahil.Oldukları yerde kalsınlar sevdiklerimiz,onları sıkı sıkı kucaklayıp boğmaya çalışmayalım,kendimizde dahil...:D
Bence , istesekte Hukuki NET ten vaz gecemeyiz , yanilmiyorum degil mi?