ben bir özel gıda fabrikasında işçiyim dün itibari ile çıkarıldım vardiyamın saatini doldurdugum halde beni zorunlu olarak mesaiye kalmam söylendi bende kabul etmedim bu sebepten dolayı çıkarıldım haklarım nelerdir
Printable View
ben bir özel gıda fabrikasında işçiyim dün itibari ile çıkarıldım vardiyamın saatini doldurdugum halde beni zorunlu olarak mesaiye kalmam söylendi bende kabul etmedim bu sebepten dolayı çıkarıldım haklarım nelerdir
Fazla mesai yapma konusunda daha önceden işverene onay verdiyseniz, bu isteği karşılamanız gerekirdi, tabi ki ücretinin de ödenmesi koşulu ile.
yani şu anda hiçbir hakkım yok diyorsunuz öylemi
Türkiyede ki yasalar malesef böyle AB'ye girebilmek için nerde yurdumuzu avrupalılara peşkeş çekecek uyum yasası varsa hemencecik çıkartılır ama ne hikmetse AB'deki iş kanunlarına benzer uyum yasaları çıkartılmaz
Sn. serkan77,
Buna benzer bir mesajınıza daha önce verdiğimiz yanıtı imalı bulup alınganlık göstermiştiniz.
AB deyip duruyorsunuz, sanırım yeni İş Kanunu'muzun AB uyum ve ILO şartlarını sağlayabilmek amacıyla ağırlıklı olarak Federal Almanya Cumhuriyeti İş Kanunu'ndan esinlenerek hazırlandığı konusunda bilgi sahibi değilsiniz. Kanun'un bazı maddelerini biz de eleştiriyoruz. Ancak lütfen haksızlık yapmayalım, bazı maddeler işçi lehine Almanya'dan da katı...
Gerçek sorun ülkemizde ne gerçek anlamda sanayi işçisi var, ne doğru düzgün sendika, ne de en azından Devletin denetiminden korkup dürüst çalışan işveren. (Az sayıda var olanları tenzih ederek)...
Bırakın AB'yi, ABD'yi, biz hem işverenimizi dünyada rekabet edebilir, hem işçimizi insan gibi yaşayabilir şartlara kavuşturabilecek Kanunları çıkarma gücünde olacak basiretli siyasetçiler bulabilelim, gerisi kolay...
Selamlar,