geçenlerde işyerime haciz geldi ben borcumu ödeyeceğim diye taahütname imzaladım fakat bir kısmını ödedim bundan sonra avukat ceza davası açlılacağını söyledi ben nasıl bir yol izleyebilirim
Printable View
geçenlerde işyerime haciz geldi ben borcumu ödeyeceğim diye taahütname imzaladım fakat bir kısmını ödedim bundan sonra avukat ceza davası açlılacağını söyledi ben nasıl bir yol izleyebilirim
Sayın Cakalkurt;
Yazınızdan, icra dosyasına ödeme taahhüdünde bulunduğunuz anlaşılıyor.
Eğer usulüne uygun olarak taahhüdünüz alındı ise, meslektaşımızın da söylemiş olduğu gibi hakkınızda ceza davası açılabilecek ve ceza almanız gündeme gelebilecektir.
Bu bakımdan, taahhüt ettiğiniz miktarı yatırmanız yerinde olacaktır.
Ancak, taahhüdünüzün geçerli bir taahhüt olup olmadığının tespit edilebilmesi için icra dosyasının incelenmesi zorunluluk arz etmektedir.
Saygılarımla
Borcunuzu makul bir sürede öderseniz,sorun giderilmiş olur.Taahhüdü ihlal suçtur.Tabii ki geçerli bir taahüt olması gerekir.Diğer taraftan bu taahhüt konusunu bir kenara bırakalım,alacağını tahsil etmek isteyen bir alacaklı sadece bu yolu da izlemeyebilecektir.Haciz,muhfaza,satış gibi yollar da sizi zor durumda bırakır,borç ödemekle bitiyor...