Benim kiracım uzun zamandır kira ödemiyor (3 ay ) ... Ne yapmam gerekiyor ayrıca icra takip işlerinin prosedürünü geniş biçimde açıklarsanız memnun olurum ...
Printable View
Benim kiracım uzun zamandır kira ödemiyor (3 ay ) ... Ne yapmam gerekiyor ayrıca icra takip işlerinin prosedürünü geniş biçimde açıklarsanız memnun olurum ...
İhtarname çekerek işe başlamalısınız,yine kiralarını ödemezse tahliye davası açarak kiracıyı çıkartabilirsiniz. İhtarnameden sonra bütün kira borçlarını öderse, fakat daha sonraki aylar tekrar ödemezlik yaparsa, bir kira dönemi içerisinde iki haklı ihtar çekilmesi de tahliye nedenidir.
İhtarnamenin şekli ve tahliye davası ile ilgili ,sitemiz forumlarında arama yaparsanız birçok sonuç elde edebilirsiniz. Oldukça sık sorulan bir soru.
Merhaba avukat hanım,benim problemim de diğer arkadaşla aynı.Bu konuyu bir avukat arkadaşıma anlattım oda bir sürü evrak hazırlayıp bana verdi ve icra dairesine giderek işleme koydurtmamı söyledi.Ama ben daha önceden bir ihtarda bulunmamıştım.Önce ihtarname mi çekmem gerekiyor.İhtarnameyi nerden ve nasıl çekeceğim.Yardımcı olursanız,minnettar kalırım.saygılar.
Başak Hanım verdiğniz cevap için teşekür ederim bir de 7 günlük ihtarda tahliye oluyor mu illa 30 günlük mü olması gerekiyor
İcra için ihtarname çekmenize gerek yok, icra dairesine giderek ilamsız icra talebinde bulunabilirsiniz. Zaten başvurudan sonra icra dairesi borçluya 30 gün içinde borcun ödenmesi ihtarında bulunuyor. Eğer alacağınızı elde edip kiracıyla kira ilişkinize devam etmek istiyorsanız bu yolu kullanabilirsiniz.
Ancak, ayrıca kiracıyı da çıkartmak istiyorsanız, bir ihtarname göndermelisiniz. Bu ihtarın, icra dairesince gönderilen ihtardan farkı, borcun, verilen süre içerisinde ödenmemesi halinde tahliye davasının açılacağının da bildirilmesidir. Bu süre içinde borç ödenmezse tahliye davası açabilirsiniz. Yine yukarıda da değindiğim gibi bir kira döneminde iki haklı ihtar çekilmesi de tahliye davası açma hakkı verir.
Borçlu hakkında icra takibi başlatılması da ihtar yerine geçer. Dikkat edilmesi gereken husus ise, ihtar ve icra takibinin farklı aylara ilişkin olmasıdır. Aynı aya ilişkin olarak birden çok ihtar çekilmesi veya icra takibi yapılması, yasada söz edilen 2 haklı ihtar sayılmaz.
çok teşekkür ederim.saygılar.
7 günlük ihtarla olmaz. Ayrıca 30 gün ödeme süresi vermek gerekir