Boşanmanın reddi ve temyiz
Eşimin şiddet uygulamasıyla çocuğumla birlikte evi terk ettim. Fakat hastane raporunda iz bulunamadığından ispatlanamadı. Daha önce evi terki vardı, ama tekrar bir araya geldik ve bu olaylar yaşandı. Karşı taraf benden önce boşanma davasını açtı, ben de karşı dava açtım. Aylarca süren duruşmalardan sonra son duruşmada karşı taraf evlilik birliğinin yeniden kurulabileceğini savunup davasından feragat etti. Hakimde eşit kusurlu görüp benim davamı da reddetti.Temyize göndereceğim ama reddilip 3 yıl süre verilmesinden çok korkuyorum. Ne yazık ki şahit ifadelerinde de elle tutulur net bir kanıt yok.
Bu durumda temyizden boşanma kararı çıkma şansı nedir ve süreç ne kadar sürer bilgisi olanlardan yardım istiyorum...
Re: Boşanmanın reddi ve temyiz
Sn. Yandim,
Ben avukat degilim sadece ayni surecleri yasadigimdan nacizane tavsiyem; red ile sonuclanan davanizi temyize tasimadan kararinin kesinlesmesini bekleyin ve sonra 3 yili bekleyin. Bu daha kisa surecek diye dusunuyorum. Temyize giderseniz Yargitaydan yapilan aciklamaya gore (internet Sitelerinden) Ocak 2007 de gelen dosyalarin Kasim 2007 de sonuclanabilecegi tahmin ediliyormus.
Dusunsenize Temyize gittiniz ve 1 yil sonra yerel mahkemenin verdigi karar onandi ve siz ondan sonra 3 yil bekleyeceksiniz.. yani toplam 4 yil.. tabi bu benim nacizane fikrim.
Daren
Re: Boşanmanın reddi ve temyiz
Bende Yandım arkadaşa katılıyorum. Çünkü ben temiz ettim ve 1 yıl sonra ancak geldi.