Tazminat davası açma hakkım nasıl doğar?
Bi süredir eşimle ayrı yaşıyoruz işler boşanma noktasına gelirse benim tazminat davası açabilmem için gerekli koşullar nedir? yani suçlu taraf o mağdur taraf benim ama hakim hangi koşullarda tazminat almam konusunda haklı görür beni? Kandırılma duygularımla oynanması hayal kırıklığı ailemi beni aşağılaması gibi sebepler tazminat davası açmam için yaterlimidir? beni bu konuyla alkalı geniş çapta bilgilendirseniz sevinirim...!
Re: Tazminat davası açma hakkım nasıl doğar?
1. Maddi ve manevi tazminat
Madde 174 - Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Kanunda da belirtildiği üzere hakim kusursuz veya daha az kusurlu olan taraf lehine tazminata hükmedebilir; tabi kusursuz veya daha az kusurlu olduğunuzu kanıtlamanız gerekecektir bu da tanık ifadeleri vs. delillerle mümkün olabilir.ailenize ve size karşı hal ve hareketlerine şahit olmuş kişiler size tanıklık edebilir. Tüm bunlar hakimin takdirindedir. Hakim tüm hususları değerlendirdikten sonra şartları oluşmuşsa tazminata hükmedecektir.Selamlar..