Kira Kontratosunda yada ticari bir alışverişte senet alırken nelere dikkat edilmeli?hazır programda tanzim edilmiş senet geçerlimidir?
Printable View
Kira Kontratosunda yada ticari bir alışverişte senet alırken nelere dikkat edilmeli?hazır programda tanzim edilmiş senet geçerlimidir?
Bir senet (senetten kastınız bono olmalı ) metninde , "bono" ya da "emre muharrer senet" kelimeleri ;belirli bir bedelin ödeneceği vaadi (bu vaad kayıt yada şart içermemelidir) ; lehtarın (alacaklının) adı ve soyadı ; senedin tanzim edildiği tarih ve yer ; ödeme yeri ; senedi verenin imzası bulunmalıdır. Ödeme tarihi gösterilmezse,bononun geçerliliğini etkilemez.
Yukarıdaki unsurları ihtiva ettikten sonra, hazır programda tanzim edilsin ya da el yazısıyla yazılsın, bono geçerlidir. İmzanın el yazısı ile atılması gereklidir.
ben bi soru soracaktım yardımcı olursanız sevinirim ben bi trafik kazası gecirdim arkadaşımın arabasıyla ve arabanın masrafı karşılıgında 5bin ytl senet yaptık 11 ayın 27de ödenecek diye bunu ben opel bayine verdi biliyom ve aradan bi aya gecmeden bana geldi ve dedi bu seneti kabul etmediler başka yapacaz diye bende dedim öbürü nerede dedi orada ben de dedim ozman öbürünü al abi oda ok dedi ve biz ikinci sendide yaptık buda 5 bin ytl olarak bunun üzerine ben opel servisini aradım bana öyle bişey yok dediler ben ikinci seneti yaparken yanımdada ikitane arkadaş vardı bu olaya sayit bende iki senetide hak edebilirmi ve arasında 2 gün var senetlerin bide senetler yapılırken ikimiz vardık ilk senette ikincisindede 5 kişi bu senetlerin ikisinide alma imkanı varmı acaba