-
Temyiz
Bir arkadaşın sorununu iletmek istiyorum.
KGM bünyesinde Gişe Memuru olarak görev yapmakta iken,Seracılık Teknikerliğini bitirdi;mahkeme kararı ile Tekniker olarak ataması yapıldı.Kurum Danıştay'a temyiz istemi ile başvurdu ve karar temyiz edildi.Arkadaş Danıştaya Karar Düzeltme isteminde bulundu.
Arkadaş mahkemeye yeni deliller vermek istiyor ancak son durum konusunda bilgimiz olmadığı için yeni delilleri nereye vereceğini bilemiyor.Yani Karar Düzeltme isteminde bulunulduktan sonra dava Danıştay nezdinde mi devam eder yoksa dava eski mahkemeye mi gönderilip orada mı devam eder?
Hukuk bilgimizin yetersizliği de göz önünde bulundurularak,süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
Re: Temyiz
Cevap yazılmamış,hukuki anlam taşımıyor olabilir.Ama süreç hakkında kısa da olsa bir cevap yazarsanız makbule geçer.Yazmazsanız da canınız sağolsun.
İyi çalışmalar dileklerimle...
-
Yazdıklarınız gerçekten karmakarışık ve anlaşılır gibi değil.
Mahkeme kararı ile tekniker olarak atandı
İdare temyiz etti
arkadaşınız karar düzeltme istedi ise mahkeme kararını danıştay bozmuş buna karşı arkadaşınız karar düzeltme istemiş olarak anlıyorum. Karar düzeltme olağanüstü bir kanun yolu olup yine danıştayda görülür.Bu aşamada da yeni delil dikkate alınmaz.Karar düzeltme isteğiniz reddedilirse dosya tekrar mahkemesine döner ve mahkeme, bozma kararına göre bir karar verir, ya bozmaya uyar veya kararında direnir.her iki halde de taraflar için temyiz yolu yine açıktır.
-
Çok teşekkür ediyorum,bu bilgi yeterli oldu...