-
Evlilik dışı çocuk
:confused: 2003 Senesinin mart ayında o dönemde evli olan ve eşinin ikametini bulamadığından dolayı boşanamayan birinden çocuğum oldu.Çocuğumuzun nüfus kağıdını çıkarmak için gitmeden evvel baba ile noterden babalığı tanıma işlemi gerçekleştirdik.Fakat kadıköy nüfus müdürlüğüne kayda gittiğimizde 2002 senesinin sekizinci ayından sonra doğan çocukların resmi evlilik olmazsa baba soyadını taşıyamıyacağını söylediler ve çocuk benim soyadıma kaydoldu. Şuan babası kendi soyadına almak istiyor ve kendisi bekar.Biz tekrar nüfus dairesine gittik ve resmi nikah şart denildi.Noterden yapılmış babalık sözleşmesinin yasal bir önemi varmıdır ve çocuk baba soyadını nasıl alır? Bilgilendirseniz sevinirim.
-
Re: Evlİlİk DiŞi Çocuk
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=22
sayın skiilful. Bu konu forumlarımızda yeteri kadar açıklandı. Nufus hizmetleri kanununa göre, baba, nufus müdürlüğüne başvurarak çocuğu kaydettirebilir
-
Re: Evlİlİk DiŞi Çocuk
Fakat birkaç defa gittiğimizde nüfus müdürlüğünden olumsuz yanıt aldık ve anne soyadını taşımak zorunda denildi.Baba nüfus müdürlüğüne giderken yanında herhangi bir evrak bulundurmalımı?
-
Re: Evlilik dışı çocuk
Birde çocuk baba soyadını aldıktan sonra babanın bana velayet davası açma hakkı olacakmıdır? Ve ben yurt dışına çıkarken babadan izin almak zorunda kalırmıyım?
-
Sanırım, Nufus hizmetleri kanunu yürürlüğe girmeden önce başvurdunuz. Şimdi problem çıkmaz.
Ancak, baba velayet davası açabilir. Yurtdışına çıkışlarda da muvafakat vermesi gerekir. Ancak çocuğun yaşı nedenyle babanın velayeti alması biraz zor
-
verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim Ragıp bey.İyi çalışmalar dilerim