-
Çocuk Velayeti
Merhaba umarım burda soruma bir yanıt bulabilirim.benim sorunum şu anda hamileyim ve yaklaşık 2 ay sonra bebğim dünyaya gelicek ve erkek arkadaşımın annesi çoçuğu biz evlenene kadar (bu arada erkek arkadaşım Amerikalı )çocuğu evlat edinmek istiyor sosyal güvencesi için buna bizde karşı değiliz maddi durumumuz düzelene kadar uygun gördük bu arada erkek arkadaşımın annesi askeriyede öğretmen bebeğimin american pasaportu doğduğu zaman alınacak ama yinede çift vatandaş olacağı için ne gibi bir yol izlemem lazım ve kime danışabilirim sanırım konuyu toparlıyamadım ama umarım bana yardımcı olucak cevapları burada sizlerin yardımı ile bulabilirim teşekkür ederim
-
Re: Çocuk Velayeti
Bak ben hukukçu falan değilim sorununu okudum sormak istediğim nasıl güveniyorsunuz ya çocuğunu evlat edindikten sonra erkek arkadaşın seninle evlenmezse ve kaynanan çocuğunu göstermezse olmaz deme benim kendi öz babam yaptı bunu bana iyi düşün şimdi çocuğumu bile göremiyorm.
-
mrh yaklaşık 4 yılldır birlikteyiz sadece maddi durumdan dolayı evlenemiyoruz çok haklısın güvenmek çok zor ama sanırım 65 yaşında bir kadın artık çoçukla falan uğraşmak istemez:) yinede duyarlılığın için tşk ederim senin durumun nedir?
-
nasıl bir sosyal güvence için evlatlık alacak?
Erkek arkadaşınız bebeği kabul ettiği takdirde zaten Amerikan vatandaşı olacak, Amerikan vatandaşlarının haklarından yararlanacak.
Bunun dışında Amerika sosyal bir ülke olmadığı için herkese ücretsiz sağlık sigortası vs. yok. Aynı zamanda baba kabul ettiği takdirde bebek babanın mirasçısıdır, ama baba yaşadıkça babaannesinin mirasçısı olmaz.
Ben durumu anlayabilmiş değilim.
-
sana kısaca şöyle anlatim ma_cera erkek arkadaşımın annesi askeriyede öğretmen şuanda erkek arkadaşımda da onun güvencesi altınıda olduğu için eğitimi sağlık giderleri vb şeyler devlet tarafından karşılanıyor çoçuğum zaten american vatandaşı ve tc vatandaşı olucak bununla ilgili bi sorun yok ama erkek arkadaşımın master bittikten sonra bu haklardan devlet işine girene kadar yararlanamayacak bunun için annesi doğacak çoçuğu evlat edinirse o iş bulana kadar çoçuğun tüm sağlık ve diğer masraflarını devlet karşılıyor büyük bir bölümünü umarım anlata bilmişimdir . senin yardımcı olacağın bu konuyla ilgili birşey varsa çok sevinirim