Firmanın isim degişikligi
ben uluslar arası bir firmada 1 yılı geçgin bir süredir çalışıyorum firma son 3 ay içerisinde başka bir firmaya satıldı ismide degişti uluslar arası bir satış gerçekleştirildi bize firmadan yeni firmayla çalışmak istiyomusunuz diye sorulmadı işten çıkmak istedigimi belirtsem tüm haklarımı alıp işten ayrılabilirmiyim?1 aya yakındır yeni firmanın günlük personel izleme çizelgesine imza atıyorum.şimdiden çok teşekkür ederim
Re: firmanın isim degişikligi
iş yeri değişikliği mi yoksa şirketin ortak değişikliği veya ünvan değişikliği mi tam olarak belli değil
Sonuç olarak eğer sadece ünvan veya ortak değişikliği oldu ise bunlar sizin haklı nedenle ayrılmanıza sebep olmak kaldıki bunu haklı nedenle ayrılabilmeniz için de bu haklı nedenin ortaya çıktığı tarihten itibaren 6 gün içinde yapılması gerekir.
Bu şekilde değilse herhangi bir tazminat alamayacağınız gibi kanundaki sürelere uymadan istifa ederseniz sizin tazminat ödeme yükümlülüğünüz doğabilir
otak degişikligi degil firma tamamiyle başka kişilere satıldı ve isimde degişti ama bize satiştan sonra yeni firmayla çalışmak istiyomusunuz diye sorulmadı
firma derken Bir tüzel kişilikten bahsettiğinizi düşünecek olursak bu tüzel kişiliğin satılması diye bir şey söz konusu olmaz. Bu tüzel kişilik bir ticari şirket ise bu şirketin hissedarları sahip oldukları hisseleri devir edebilirler veya bu şirket ünvanını değiştirebilir bu durumda yeni bir işveren değil yine aynı işveren söz konusudur.
Satılmasından kast ettiğiniz şey bir şirket değil de bir işletme ise o zaman işletmenin devri halinde iş yerini devir alan işveren çalışanlara karşı sorumlu olur. Burada işverenin değişikliğinine ilişkin forumlarda yazılan konuları incelemeniz halinde daha detaylı değişik seçenekli fikirler edinebilirsiniz