-
İş akdimin feshi
Değerli ''Hukuki.net'' yöneticileri,
10,2005 Tarihinde,bir firmada çalışmaya başladım. 03,07,2006 Tarihinde, ''iş kanunu, 24/E gereğince, işten ayrıldım. 4 Aylık maaşımı alamamam, 239 saat boyunca şehirler arası yaptığım mesai, 7 aylık yol ücretim, yatırılmamış ve işe girişimden 3 ay sonra başlanmış olan ssk primleri sorunlarım ile, Çalışma Bakanlığı' na şikayette bulundum. Çalıştığım süre boyunca hiç bir şekilde bordro veya belge imzalamadım.Bakanlıkça yapılan incelemede alacaklarımın İş Mahkemesinde açacağım dava ile hakkımı aramam gerektiği sonucuna varıldı. Yapmam gereken hukuki prosedür nedir ? Avukat tutmalımıyım ? Bu konuyla alakalı olarak Baro'dan avukat temin etme hakkım varmı ? İşsizlik ödemesi alma hakkım varmı ? İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim....Cemal ÜNAL
-
Re: İŞ Akdİmİn Feshİ
Avukat tutmak zorunda değilsiniz ancak hakkınızı gereği gibi iddia etmek ve sonuç almak istiyorsanız elbette profosyonel olarak destek almak kendinizi mahkemelerde avukat ile temsil ettirmeniz gerekir. dişçi değilseniz kendi dişinizi kendiniz çekmemeniz iyi olur gerçi dişçilerin bile kendi dişlerini çekmeye çalışmadıklarını düşünüyorum. Barodan avukat temin etme hakkım varmı derken sorunuz tam anlaşılmıyor zaten avukatlar baroya kayıtlıdır. Ancak avukat tutmaya paranız olmadığı için hukuki yardım talebinde bulunacak iseniz barolara başvurabilirsiniz forumlarımızda sabit başlık olarak adli yardım koşulları belirtirmiştir araştırma yaparak nasıl adli yardımda bulunmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Yine işşizlik ödeneği diye araştırma yaparsanız konuları görebeliceksiniz