-
Ünvan Değişikliği
KGM bünyesinde Gişe Memuru olarak görev yapmaktayken Ziraat Fakültesini bitirdim.Kuruma vermiş olduğum Ünvan Değişikliği talepli dilekçem,açılacak olan Ünvan Değişikliği Sınavına girmem ve başarılı olmam halinde mümkün olabileceği gerekçesi ile reddedildi.
KGM Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği 20/b maddesi "Ünvan değişikliği sınavına tabi olmadan atanacaklarda aranan şartlar" başlığı altında,atama yapılabilecek kadrolar ve şartlar sıralanmıştır.Benim durumum ise buna uymaktadır.Yani sınava girmemem gerekli iken kurum tarafından sınava girmeye zorlanmaktayım.
KGM Nisan-2007 de Ünvan Değişikliği Sınavı açacaktır.
Mahkemeye başvuru sürem henüz dolmadı ancak sınav için de süre sınırlı.
Bildiğim kadarı ile sınava girmem ve kaybetmem halinde mahkeme yolu kapanacak.
Buna göre mahkemeye gitmem halinde kazanma yada kaybetme olasılığı hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Zira kurum tarafından hak gaspına uğradığımı düşünmekteyim.
Teşekkürler ve iyi çalışmalar...
-
Re: Ünvan Değişikliği
Davanızın nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz ancak idareden eğer size bu sınava girmeniz gerektiğine dair bir yazı tebliğ edilmiş ise bunu 60 gün içinde dava konusu yapabilirsiniz. Dilekçede sınav tarihini belirterek yürütmeyi durdurma isteyebilirsiniz. Bu arada sınava girmenizde de bir sakınca yok ancak açtığınız davadaki haklarınızı saklı tuttuğunuzu belirten bir dilekçeyi sınavdan önce idareye vermenizde yarar var. Sınavda kaybederseniz ama davayı kazanırsanız mesele yok. Hem davayı hem sınavı kaybederseniz yapacak birşey kalmaz.
-
Re: Ünvan Değişikliği
Çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum...