Eksik mal beyanında bulunma cezası
2004 yılında arabamı sattım fahat devri için karşı tarafa vekalet vermeme rahmen bu gune kadar yapmamış ben arabanın satışı gercekleştiğini düşündüğüm için mal beyanında hiç mal varlığım yoktur diye.bulundum. şimdi durumum ne olur ayrıca bankanın avukatı aracı yakalatmış 11000 ytl lişk borç icin değeri 120.000 ytl lik jeep e el konmuş şimdi ben vekalet verdiğim kişiden satışı gerçekleştirmediği için dava acsam eksik mal beyanından kurtulurmuyum
Re: eksik mal beyanında bulunma cezası
Vekalet vermek satmak değildir. Ancak, aracın icra ile satılması durumunda borcu karşılayacağı için ceza almazsınız.
Re: Eksik mal beyanında bulunma cezası
Sayın Atay
Kredi kartı problemi yaşıyorum. Mal beyanında bulundum. Evime hacze gelindiğinde , haciz değeri olan büyük eşyam olmadığı halde alacaklı bankanın avukatı haciz memuruna bilgisayar yazıcısı ve scaner gibi ikinci el değeri çok düşük olan şeyleri yazdırdı. ( buzdolabı ve çamaşır makinası bile yoktu )
Sitenizden araştırdığım kadarıyla bunu bana eksik mal beyanında bulunmaktan dolayı ceza davası açmak için yapmış olabilir mi ?
Çünkü haczedilebilir malı bulunamıştır yazılsaydı aciz belgesi düzenlemesi gerekecek ve ancak işleyen faiz duracaktı.
Eksik mal beyanı derken, bunun bir sınırı varmıdır? Mutfaktaki tabak çanak ve yattığım kanepeyi de yazmamıştım.
Hakkımda ceza davası açılabilir mi ? Yüksek temerrüt faizli borcu ödemeye zorlamak için. Zaten olsaydı maaşımı haczederlerdi.
Yardımcı olursanız sevinirim
Saygılarımla
Re: Eksik mal beyanında bulunma cezası
bu sitede aciz belgesi ile ilgili fazla bilgi verilmiyor.ben bu konu ile ilgili antalyada rasgele bir kaç hukuk bürosuna gittim onlardan bile doğru dürüst yanıt alamadım. bi tana kitap var borç ödemeden aciz vesikasi diye onu arıyorum onda ayrıntılı bilgi varmış.