Emlakçılıkla ilgili belge ve bilgi talebidir
Emlakçılık ve emlak müşavirliğinde kullanılması gereken hukuki anlamda sağlam ve geçerli olabilecek , hukuki boşluklarından mümkün olduğunca arındırılmış
Satış yetki sözleşmesi,
Satış Sözleşmesi
Yer Gösterme Sözleşmesi
Kira Konrtatosu (örnek yada olması gereken maddelerin açıklandığı) ve
mümkünse emlakçılıkla ilgili yasalara (yasa numaraları yada hangi kanunların kapsadığı Örn.borçlar kanunu, gayrimenkul kanunu vs gibi)
bilgi ve belgesi olan herkesten yardım bekliyorum
Saygılarımla...
Emlakçılık Yasası Hakkında Bilgisi Olan Varsa Rica Ediyorum
Mevcut emlakçılık dalında kanuni hak ve mevzuatlar
mevcut emlakçılık alanında yasal olrak davranmak isteyen bir emlakçı ne yapmalı nelere dikkat etmeli
yeni emlakçılık yasası hakkında son durum nedir
yeni emlakçılık yasasında ne değişti/değişecek
yeni emlak yasası ne zaman yürürlüğe girecek ne yaptırımı olacak bizlere neleri mecbur kılacak
bilenlerden yardımlarını rica ediyorum
Saygılarımla...
Re: Emlakçılıkla ilgili belge ve bilgi talebidir
Sayın arkadaşım,
Öncelikle talep ettiğiniz bilgilerden:
Yer gösterme belgesi, tellaliye sözleşmesi ve yetki belgesi adı altındaki 3 sözleşme tipide kanuni geçerliliği olan sözleşmelerdir.
Satış sözleşmesi ise hukuken "Gayrimenkul Satış Vaadi" niteliğinde bir sözleşme olduğundan geçersizdir. Ancak ilgili yargıtay kararı hükmüne göre bu sözleşme içerisinde ayrıca düzenlenen tellaliye sözleşmesi; kanuna aykırı olarak düzenlenen geçersiz sözleşmede yer alan diğer ilgili maddelerinde geçersiz olacağı hükmünden ayrı tutularak geçerli sayılmıştır.
Bu ve diğer konularda tafsilatlı bilgi için lütfen www.atem.org.tr sitesine yada 0.312.231 87 20 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz.