Türkiye'de Evlenme, Avusturya'da Boşanmak
Hayirli aksamlar,
öncelikle simdiden yardimlariniz icin tesekkür ederim ayrica türkcem cok iyi olmadigi icin özür dilerim.
Ben 1996 senesinde, Türk vatandasi olarak, Türkiyede evlendim. Eski esimde o zamanlari Türk vatandasi idi.
Evlendikten sonra, Avusturya vatandasliginida aldim, simdi cift vatandasligim var.
Eski esim zamanla Avusturya vatandasligini aldi ve Türk vatandasligindan tamami ile cikti.
O zamanla benden bosanmak istedigini dile getirdi ve burda (Viyanada) bosanma davasi acti, ama bir cocugumuz oldugu icin ben kabul etmedim. Bunun üzerine eski esim beni asiri maddi sIkIntiya soktu ve ben bosanmama kararimi degistirmek zorunda kaldim.
Simdi ise eski esim bana sürekli vekalet vermem icin baski ediyor, bosanma kararini Türkiyede gecerli olmasi icinmis. Benim yakin bir zamanda evlilik düsünmedigim icin acelem yok. Ama o ayni zamanda o Türk vatandasligindan tamami ile ciktigi icin benim böyle bir seye ihtiyacim yok diyor.
Simdi size sorum sudur:
Eski esim Viyana mahkemesinin verdigi bosanma kararini Türkiyede tanima/tenfiz yapabilirmi? Ve bu tanima/tenfiz olmadan Türkiyede tekrar evlilik yapabilirmi? Ayrica bu tanima/tenfiz icin benim vekaletim gerekiyormu?
Saygilarimla
Gizem
Cevap: Türkiye'de Evlenme, Avusturya'da Boşanmak
Gizem hanìm viyanada ki yerel mahkemenin verdigi kararìn türkiyede de gecerli olmasi icin mahkeme kararinin taninmasi gerekir bunu vekalet vererek yaptirmaniz gerekiyor.Ben turkiye barolar birligine kayitli avukat olarak viyanada ikamet etmekteyim av.cosgun@gmail adresinden bana ulasabilirsiniz.