Banka'dan bilgim olmadan adıma yapılmış kredi başvurusu...
Merhaba,
2005 Yılında İstanbul'da bir banka şubesi aracılığı ile adıma 60.000. YTL değerinde konut kredisi başvurusu yapılmış ve red edilmiş. Ben o dönemde Ankara'da askerlik hizmetimi yapıyordum.
Sorum şu ki; Böyle bir başvurunun yapıldığını tesadüfen internet şubemde gezerken 2006 Aralık ayında gördüm. Bankanın ilgili şubesinden ve Şikayet servisinden bilgi alamak istediğimde, ilgili başvuruya ait bir bilginin dosyalarında olmadığını, her hangi bir evrağa ulaşamadıklarını söylediler. Burada bir dolandırıcılık suçu girişimi söz konusu... Bu konuda ne yapabilirim?
Teşekkür ederim.
Re: Banka'dan bilgim olmadan adıma yapılmış kredi başvurusu...
Bir karışıklık olmuş olabilir mi? Bir belge bulunmadığı için aklıma bu geliyor, örneğin sizinle aynı ada sahip birinin bu başvuruyu yapmış olma ihtimali var mı?
isim benzerliği, İstanbul ilinde sadece bir kişi ile benzeşiyor, kaldı ki bu benzerlikten dolayı yalnış bir işlem yapılmış olsa daha sonra gerçekten aynı isme sahip olan başvuru sahibinin de ne oldu benim kredi diye sormasına neden olmayacak mıdır? Burda isim benzerliği söz konusu değil...
Bu durumunda ,eğer şüpheli varsa Cumhuriyet savcılığına şikayet edebilirsiniz.