Yeni bir meslek:Dava Takipçiliği
13.12.2006 tarihli Asgari Ücret Tarifemizi dikkatlice incelediniz mi?
Aşağıda ilgili maddeyi aldım.
MADDE 18 – (1) Dava vekilleri tarafından takip olunan dava ve işlerde de bu Tarife uygulanır.
(2) Dava takipçileri tarafından takip olunan dava ve işlerde bu Tarifede belirtilen ücretin ¼ ü uygulanır.
Burada bahsedilen DAVA TAKİPÇİSİ de ne ola ki? Dava veklini anlarım, yasada mevcut ve bazı yerlerde hala uygulanıyor amma bu dava takipçisi nereden çıktı?
Sevgili Baronlarımız yoksa yapılması planlanan yasamızdaki müstakbel değişikliğe bir alt yapı olması bakımından mı bu maddeyi ve mesleği getirdiler.Hani bir de ücret tarifesi değişikliği ile uğraşmayalım elde hazır olsun mu dediler?
Yasada yer almayan bir mesleğe tarifemizde nasıl yer verdiler?
Bakanlık bu tarifeyi nasıl onayladı?
Şimdi biz ne yapmalıyız.?
Münferiden avukat sıfatımzla mı iptal davası açmalıyız ( malum 60 günlük dava açma süresinin dolmasına 16-17 gün kaldı)
Deli olacam deliiiiiii..........
Re: Yeni bir meslek:Dava Takipçiliği
Sayın Av.Fırat Bayındır,
Dava takipçiliği şudur;
Davasını takip eden avukata normal ücretin 1/4 'ü oranında ek ödeme yapılır demektir herhalde.
Yani bir avukat hem tarifedeki avukatlık ücretini alır, hem de dava takip ettiği için ek olarak (pirim olarak düşünün) 1/4 de ayrıca alır.
Tarife tamamen işini takip eden avukatları ödüllendirme amaçlıdır.
Neden bu kadar karamsarsınız anlayamadım...
Neler oluyor yahu? Daha birinin şokunu atamamışken üzerimden, bir diğer taslak, kanun, madde vs. Birilerinin biz avukatlara kastı mı var? Bizden ne istiyorlar? Mensuplarına sahip çıkmayan, sahip çıkmak bir kenara yok olması ellerinden geleni yapan başka bir meslek birliği var mı? Mensuplarını ilgilendiren yasal düzenlemelere karşı bu kadar kayıtsız kalan, kayıtsız kalmak bir kenara daha da aleyhe düzenlemelere katkıda bulunan başka bir meslek birliği var mı? TBB bu kadar kayıtsız kalmasaydı, yine aynı düzenlemeler yapılır mıydı?
Sorular, sorular ve sorular..... Bindik bir keramete gidiyoruz kıyamete...
Sayın Bayındır;
neden celallendiyorsunuz ki;
yeni istihdam alanları yaratma amacı var. Pürü pak bir niyet .
Ben şahsen takdir ettim.
Sanırım bana yol açmak için eklenen bir madde...