Merhaba, üniversitlerin çoğu her yarıyıl başında harç dışında 100-200 YTL arasında değişen bağış parası alıyorlar ve bununla ilgili dekontu üniversiteye vermemeniz durumunda ders kaydınız yapılmıyor. Bu durum hukuka uygun mudur?
Printable View
Merhaba, üniversitlerin çoğu her yarıyıl başında harç dışında 100-200 YTL arasında değişen bağış parası alıyorlar ve bununla ilgili dekontu üniversiteye vermemeniz durumunda ders kaydınız yapılmıyor. Bu durum hukuka uygun mudur?
eğer yönetim kurulundan böyle bir karar çıkmış ve üniversitenin yönetmeliğinde bu varsa harç dışında da para alma hakları var.. eğer istersen sana o yazıyı göstermeleride mecbur.. ben hem öğrenciyim hemde üniversitede öğrenci işlerinde çalışıyorum.. çalıştığım üniversitede harç dekontu dışında hiçbir şey almıyoruz.. okuduğum üniversite ise kayıt sırasında benden 20 ytl kayıt parası istediler..(20 ytl filan önemli değil benim için ama alınmayan bir parayı alıyordular) para isteyince de ben vermem benden alamazsınız kaydımıda yaptırıcam yoksa rektörlüğe şikayet ederim dedim.. :) ben diretince dekanı filan aradılar dekan 5 ytl bandrol(sıtikır) parası alınmasını söylemiş.. ben onuda vermem bana yazı gösterin bu paraların alındığına dair dedim.. sana yazı gösterme mecburiyetinde değilim göstermem dediler.. ama ben çalıştığım üniversitenin rektörlük öğrenci işleri daire başkanına sordum eğer öyle bir şey alıyorlar ve sen yazıyı görmek istiyorsan sana göstermek zorundalar dedi..