İşveren tarafindan aldatılmak..
Herkese iyigünler dilerim..
Konuyu açmadan önce benzer konulara baktım ama tam olarak benim anlatmak istediğim konuya benzer bir başlık bulamayınca siz saygıdeğer hocalarımdan yardım amacıyla sorunumu yazıyorum.
05.04.2004 tarihinde özel sektöre ait bir şirkette işçi olarak işe başladım.Gerek ödemelerdeki problemler,gerekse de çalışma şartlarının işveren tarafından gitgide ağırlaştırılması sonucu işyerinden yazılı bir dilekçe ile 27.09.2006 tarihinde bu gerekçeleri yazan bir ibareyle işyerine istifamı verdim ve ayrıldım.Çalıştığım süre içerisinde işveren tarafından bizlere ''Yaz aylarında işlerin çok gevşek olduğu,bu nedenle SSK primlerinin yatırılmasında işyerinin sıkıntıya düştüğünü,2 ay SSK primlerinin yatırılamıyacağını ve buna razı olduğumuzu belirtir bir belge imzalattılar.bizde 2 ay diye ve işsiz kalmıyalım diye imzaladık.Fakat daha sonra ( İstifa ettikten sonra )SSK prileri tablosuna baktığımda 2 ay yerine tam 6 ay boyunca prim yatırılmadığını gördüm.Zaten bu durum SSK prim ödeme tablosunda net olarak görülmektedir.
Bu durum karşısında ödenmeyen primlerin (180 gün)ödenmesini ve gereğinin yapılması için nasıl bir yol izlemeliyim ve ne gibi Argumanları kullanabilirim?Şimdiden herkese çok teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim.
Re: İŞveren Tarafindan Aldatilmak..
işyerinizin bağlı bulunduğu SSK bölge müdürlüğüne durumu anlatan dilekçe verin. Duruma göre sigortalı hizmet tespit davası açmanız gerekebilir. SOsyal güvenlik vazgeçilemez anayasal bir hak olduğundan, imzaladığınız belgenin hukuki bir geçerliliği yoktur.
Re: İŞveren Tarafindan Aldatilmak..
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim,Sağolun.