-
Yabancı ile ayrılık
Merhabalar
Üç buçuk senedir alman bir bayanla evliyim ve Almanyada iş bulamadığım için bir senedir Türkiye de calışmaktayım arar sıra almanyaya gidip geliyorum.
aralık 2006 da o ayrılmak istediğini söyledi ve arkasından Almanya'da olan oturum hakkımıda iptal ettirdi.Şimdi en kısa şekilde bosanmak istiyorum oda istiyor ama Türkiye'ye kesinlikle gelmek istemiyor.Çünkü suclu ve bundan dolayı benden çekiniyor.Bugün bir kaç avukatla görüstüm.İki tanesi vekalet göndersin bana 1 ay icerisinde boşanırsınız ,alman eşinin gelmesine de gerek kalmaz ,dedi ama diğer ikiside ve bir hakim kesinlikle anlaşmalı bosanmalarda her iki kişide mahkemeye gelmek zorunda yoksa bosanma işlemi avukata verilen vekaletname ile gerçeklesmez ve eşine tebliğ yapılır buda mahkemeyi uzatır,dediler.
-Eğer eşim Türkiyeye gelip mahkemeye katılmazsa vekalet gönderse tek celsede boşanamazmıyım? Bu hakimden hakime değişirmi Kimi hakim için sadece vekaletname ve avukatı yeterlimidir?
-Eğer eşim gelmezse ve de ben burdan kendim dava açsam oda Almanyada ayrılmayı kabul etse bu dava ne kadar sürer Çünkü yazışmalar Dışişleri Bakanlıgı tarafından yapılıyormus buda çok uzun sürmesine neden oluyormus?
-Almayada o boşanma davası açsa yine ben kararı Türkiye'de tanıtmak zorundayim uzun sürüyormuş.Bu bana uygun değil sanırsam
Sizlerin bu konuda tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyac duyuyorum.Bu işi en kısa ve mantıklı bir sekilde bitirmek istiyorum.Maddi kayıbımında en aza inmesi benim icin çok iyi olucak. Umarim böyle bir davaya tanıklık etmiş birisi çıkar.
Şimdiden cok teşekkür ederim.
Esen kalın
Metin
-
Re: Yabancı ile ayrılık
Merhaba Metin Bey;Öncelikle şunu belirteyim, Bu tip davalara sürekli olarak bakmaktayım.Yabancı eşinizden boşanmak için -ki eşinizde sizden boşanmak istiyorsa, yapmanız gereken son derece basit.Eşinizden buradaki Türkiye'ki bir avukata vekalet çıkarmasını istemeniz yeterli.Bu durumda böyle bir dava tek celsede, hatta 1 hafta içinde sonuçlanır.Bunun için yabancı eşinize tebligat çıkarmaya da gerek yoktur.İki şahit yeterlidir.Çünkü bu, esas itibariyle anlaşmalı boşanma şeklinde açılacak bir dava olmayacaktır.Saygılarımla.
-
Cok tesekkür ederim biraz olsun rahatladim.
Bunun ortalama ücreti ne kadardir avukat ve masraf
cünkü hepsi farkli fiyatlar veriyorlar.
-
Avukatlık ücretinin en az tarifesi vardır. Ortalama diye bir ücret yoktur.