Re: lütfen yardım /kat mülkiyeti
Peki siz "kabul" tuşuna bastığınız forum kurallarını okudunuz mu?
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Peki siz "kabul" tuşuna bastığınız forum kurallarını okudunuz mu?
Sayın admin . bahsekonu mevzuatınızı okudum
ama aşagıdaki mesajı görüncede acaba? sorusu geldi aklıma
bir sorayım dedim.. yanlış adresteysem...insanlara yardımcı olmak yoksa .. mesajımı ve üyeliğimi silin
ben emekli bankacıyım.. ama mesleğim konusunda her sorulan soruya yardımcı olurum..önemli olan insana yardımcı olmak ..burada bu olay yoksa üyeliği siliniz lütfen...
not :(aynı bölümden bir mesaj)
Kat mülkiyeti
oturduğum apartmanın 5 nolu dairesinde apartman sakinlerinin onayı olmaksızın muhasebe bürosu açılabilirmi?
kat mülkiyeti kanununda 24. maddesinde yasaklı yerler ve onay alınması gereken yerler sıralanmış fakat bunların içinde büro niteliği taşıyan yerler belirtilmemiş. Yönetim planının 6/d maddesinde ise; mesken olarak kullanılacağı tesbit edilen bağımsız bölümlerin "işyeri" olarak kullanılamayacağı belirtilmiştir. muhasebe bürosu iş yeri niteliğine girer mi?
bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.
Uyarımızı başlık nedeniyle yaptığımızı bir kez de açıkça belirtelim.
"Lütfen Yardım/Kat mülkiyeti" şeklinde olmaması gerekli idi...
Sizin gibi kültürlü ve eğitimli bir kişiden "amacı insanlara yardım" olan bir sitenin kurallarına kayıtsız şartsız uymasını beklerdik. En azından olgunluk gösterip "hata yaptım" demenizi beklerdik.
Site kurallarına göre iletilere; Yardım, imdat gibi konuyu tanımlamayan yazılar yazılmamasını, kaydolurken okumanız gereken sözleşmede, forumların anasayfasında duyuruların hemen altında renkli, şu anda bu foruma ilk kere yazmaya çalışanlara 2 aşamalı tekrari hatırlatmada bulunarak yazdık. Siteden duyurulara yazılanlar da cabası...
Bizim müteaddit kereler ve neredeyse heryere yazdığımız bu yazıları okumadığınıza göre forumunuza yanıt yazsak da okumayacağınızı düşünüyorum.
Re: Kat mülkiyeti hakkında
Herkese merhabalar!
Öncelikle site sahiplerine böyle bi paylaşım alanı oluşturdukları için teşekkür ederim..
Bi sorum olacaktı.Ben 4 blok lu bir sitede oturuyorum site yapılırken mütahit blokların birini arsa sahibine vermiş ve en önce o bloğu bitirmiş sonra diğer blokları tamamlamış.Yanlız sonradan yapılan 3 blok aynı merkezi sistemden ısınıyor bizim bloğumuzun kendine ait bi kazanı var ve diğer bloklarda normal boya bizimkinde ise yenileme gerektirmeyen taş kaplama var yani diğerlerinden her yönüyle farklı.Bizim bloğun kendine ait noter tasdikli bi karar defteride var ve etrafı sakinler tarafından yeşillendirilmiş kamelyası yapılmış ışıklandırılması yapılmış apayrı bir blok halinde.Şimdi diğer 3 ünü yöneten hanımefendi biz yazı gönderdi ve yeni kat mülkiyetine göre birleşip tek bi yerden yönetilmesini iletti.Biz bunu kendi apartmanımızda oyladık ve birleşmem kararı aldık.Ama karşı taraf hukuki yollara gittiğimizde siz haksız çıkarsınız ve hem siz hem biz zarar görürüz diyorlar.Bizde peki siz apartmanlarınızı bizim şartlarımıza getirin kamelyanızı yapın çimlendirmeyiz yapın ışılandırmayı yapın birde kapıcınızı çıkarın (çıkarmazsalar bizimle birleşince bide ona tazminat ödemek durumunda olacağız site halinde ama kapıcı bugüne kadar sadece o 3 bloğa çalıştı ve bizim kapıcımız yok) birleşelim diyoruz onuda yapmıyorlar ve bizim binanın altındaki depoyu kiraya verdik ordan bi gelirimiz var ona da ortak olmak istiyorlar ki hepsiniz altında depo var ama kiralamıyorlar.Sonuç olarak sorum? Bizim bunun için bi zorunluluğumuz varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Alıntı:
ademehtap rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar!
Öncelikle site sahiplerine böyle bi paylaşım alanı oluşturdukları için teşekkür ederim..
Bi sorum olacaktı.Ben 4 blok lu bir sitede oturuyorum site yapılırken mütahit blokların birini arsa sahibine vermiş ve en önce o bloğu bitirmiş sonra diğer blokları tamamlamış.Yanlız sonradan yapılan 3 blok aynı merkezi sistemden ısınıyor bizim bloğumuzun kendine ait bi kazanı var ve diğer bloklarda normal boya bizimkinde ise yenileme gerektirmeyen taş kaplama var yani diğerlerinden her yönüyle farklı.Bizim bloğun kendine ait noter tasdikli bi karar defteride var ve etrafı sakinler tarafından yeşillendirilmiş kamelyası yapılmış ışıklandırılması yapılmış apayrı bir blok halinde.Şimdi diğer 3 ünü yöneten hanımefendi biz yazı gönderdi ve yeni kat mülkiyetine göre birleşip tek bi yerden yönetilmesini iletti.Biz bunu kendi apartmanımızda oyladık ve birleşmem kararı aldık.Ama karşı taraf hukuki yollara gittiğimizde siz haksız çıkarsınız ve hem siz hem biz zarar görürüz diyorlar.Bizde peki siz apartmanlarınızı bizim şartlarımıza getirin kamelyanızı yapın çimlendirmeyiz yapın ışılandırmayı yapın birde kapıcınızı çıkarın (çıkarmazsalar bizimle birleşince bide ona tazminat ödemek durumunda olacağız site halinde ama kapıcı bugüne kadar sadece o 3 bloğa çalıştı ve bizim kapıcımız yok) birleşelim diyoruz onuda yapmıyorlar ve bizim binanın altındaki depoyu kiraya verdik ordan bi gelirimiz var ona da ortak olmak istiyorlar ki hepsiniz altında depo var ama kiralamıyorlar.Sonuç olarak sorum? Bizim bunun için bi zorunluluğumuz varmı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=73
yukarda verdiğim linke tıkladıkdan sonra >yenikonu< ya tıklayıp
bu yazdıklarınızı kopyala yapıştır yaptığınızda
yeni konu olarak yazarsanız daha çok yardımcı olurlar arkadaşlar
bu şekilde az veya hiç mesaj alamazsınız
Merhaba,formda doğalgaz hakkında genellikle apartmanlarda merkezi ısıtmanın doğalgaza dönüştürülmesine yönelik konular var. Bizim apartmanımız 4 katlı 16 daireli, asansörsüz ve kalorifersiz olarak yapılmış bir apartman.Projesinde de yok.Her daire soba yada kat kaloriferi ile ısınıyor. Bazı daireler doğalgaz istiyor ferdi olarak. Yönetici istemeyen daire sahiplerini doğalgaz katkı payını ödemeye zorlayabilir mi? İcraya başvurabilir mi? Kat mülkiyeti kanununda 43 maddede "Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmıyorsa, bunlardan faydalanmak istemiyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler. Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmıyan kat maliki veya onun külli veya cüzi halefleri yenilik ve ilavelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilaveden faydalanma hakkını kazanırlar." yazıyor. Doğalgaz kullanmak istemeyen daire sahipleri bu maddeden faydalanabilirler mi? Bu şekilde kurulmuş bir apartman için %51 oy birliğine gerek varmıdır?
Saygılarımla